Τοπικά

Συνοδοιπορία Κρεμμύδα-«Μένουμε Τρίκαλα», στο Δήμο Τρικκαίων

Με μια κοινή προγραμματική δέσμευση οι δυο πλευρές επισημοποίησαν τη συνεργασία και κοινή τους κάθοδο.

Την προγραμματική αυτή δέσμευση υπογράφουν ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Κρεμμύδας, ο πρώην δήμαρχος (και κατά πολλούς εμπνευστής της συμμαχίας) Χρήστος Λάππας και οι Γιάννης Κεμανίδης, Δημήτρης Παρθένης από το «Μένουμε Τρίκαλα».

«Τα δύο σχήματα διατηρώντας πλήρως την αυτονομία τους οδηγούνται στην πολιτική σύμπραξη με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Κρεμμύδα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να αλλάξουν ουσιαστικά τα δημοτικά πράγματα της πόλης» αναφέρουν στη «δέσμευσή» τους και υπογραμμίζεται ότι οι όποιες αποφάσεις θα αποτελούν αντικείμενο συνδιαμόρφωσης στα πλαίσια της κοινής συλλογικής προσπάθειας.

«Κοινή μας πεποίθηση είναι ότι μια σύγχρονη δημοτική αρχή πρέπει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για Τοπική Ανάπτυξη μέσα στα πλαίσια των σύγχρονων αρχών της κυκλικής οικονομίας» συνεχίζει το κείμενο και εξακολουθεί ως εξής: «Ο Δήμος πρέπει να είναι παρών στην τοπική οικονομική ανάπτυξη, να συμβάλλει στην τοπική οικονομία, δίνοντας εφόδια στην παραγωγή, συμβάλλοντας στην πιστοποίηση των προϊόντων, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την προώθησή τους, υποβοηθώντας την ντόπια παραγωγή, ενισχύοντας τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον βιοτέχνη, τον επιχειρηματία. Είναι ανάγκη η δραστική μείωση των δημοτικών τελών, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Βασική μας επιδίωξη είναι η διεύρυνση των κοινωνικών υποδομών με στόχο την κάλυψη των αυξανόμενων κοινωνικών αναγκών.

 Η διάσωση της παραδοσιακής μουσικής –αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης- λαϊκής και δημοτικής, η προαγωγή της, η διάδοσή της απαιτεί φροντίδα , αποτελεί υποχρέωση της δημοτικής αρχής.

Η διαφάνεια των οικονομικών του δήμου, των πόρων, των  εσόδων είναι απόλυτο δικαίωμα των δημοτών, ο συνεχής και σταθερός δημόσιος απολογισμός των οικονομικών πρέπει να είναι καθήκον και υποχρέωση της δημοτικής αρχής.

    Η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει την ανάλογη αντίληψη, αγνοεί παντελώς τους πολίτες , η στάση της δικαιολογεί δεύτερες σκέψεις. Σήμερα, στα Τρίκαλα, είναι ανάγκη να υπάρξουν παρεμβάσεις ουσίας και όχι αυτό που ζούμε με την παρούσα δημοτική αρχή που ενδιαφέρεται για δημοσιότητα και όχι για ουσία. Στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, άμεση προτεραιότητα, μια σύγχρονη φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων. Η ανακύκλωση πρέπει να εμπεδωθεί από όλους μας, με στόχο τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή. Τα ίδια τα απορρίμματα μπορούν να αποτελέσουν οικονομικό πόρο, μπορούν να στηθούν μικρές μονάδες ανακύκλωσης σε ορισμένες κατηγορίες απορριμμάτων.

Η κοπή των δέντρων δικαιολογεί τον θυμό που έχουν οι πιο μεγάλοι. Ο Ληθαίος θα έπρεπε να δίνει τη δυνατότητα περιπάτου να’ναι προσβάσιμος και στους πιο μεγάλους. Επιπλέον η κεντρική πλατεία πρέπει να αποκατασταθεί με την απαραίτητη δενδροφύτευση για να καταστεί εκ νέου χώρος αναψυχής για τους μεγαλύτερους.

  Τα δήθεν φαντασμαγορικά λεωφορεία χωρίς οδηγό που αποκλείουν λωρίδες κυκλοφορίας είναι άλλο ένα «ψέμα» που εξυπηρετεί το «φαίνεσθαι» και όχι την ουσία.

     Η περιοχή του Σταθμού του ΟΣΕ και τα συνοδά κτήρια απαιτούν λειτουργική αξιοποίηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση. Όραμά μας είναι η ανασύσταση και κατασκευή της παλιάς αγοράς.

   Ταυτόχρονα χρειάζεται άμεση καταγραφή και διάσωση παραδοσιακών κτηρίων, κομμάτια της ιστορικής αρχιτεκτονικής και της συλλογικής μνήμης, που επιβάλλεται να διατηρηθούν.

    Είναι επείγουσα ανάγκη η αναδάσωση περιοχών και σημείων εντός της πόλης και του περιαστικού χώρου. Η ευκολία και προχειρότητα της αλλόγιστης κοπής δέντρων πρέπει να σταματήσει. Όπως επίσης οι καταστροφικές παρεμβάσεις στα ποτάμια (Αγιαμονιώτης) όπου αγνοώντας πως αποτελούν υδροβιότοπους, τα διαχειρίζονται αλόγιστα σαν μπίζνες, όπως άλλωστε περιοχές φυσικού κάλλους της περιφέρειας π.χ. (λίμνη Γκιτζή). Η νοοτροπία που διαχειρίζεται την περιφέρεια του δήμου σαν τον φτωχό συγγενή και «συγκεντρώνει» το ενδιαφέρον στο κέντρο της πόλης…κι αυτό επιφανειακά, είναι αδήριτη ανάγκη να σταματήσει εδώ και τώρα.

    Η σύμπραξη μας στοχεύει στις πράξεις και στις ενέργειες όχι στα λόγια και τα ψεύτικα χαμόγελα. Θα πορευτούμε με γνώμονα τις πράξεις που θα εξυπηρετούν τους πολίτες όλου του δήμου».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης