Τροχοί & TIR

Thessaloniki Tuning Show

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Thessaloniki Tuning Show από τις 19 έως τις 21 Απριλίου 2019 στο χώρο της Δ.Ε.Θ. Με πλούσιο θέαμα, τόσο για τους λάτρεις των βελτιωμένων επιβατικών αυτοκινή
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 09/06/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Από νωρίς άρχισαν να συγκεντρώνονται οι πρώτοι τράκτορες και τα τριαξονικά στο χώρο της έκθεσης, μερικοί εκ των οποίων μπήκαν στον κλειστό χώρο και οι υπόλοιποι στον προαύλιο.
Από νωρίς άρχισαν να συγκεντρώνονται οι πρώτοι τράκτορες και τα τριαξονικά στο χώρο της έκθεσης, μερικοί εκ των οποίων μπήκαν στον κλειστό χώρο και οι υπόλοιποι στον προαύλιο.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Thessaloniki Tuning Show από τις 19 έως τις 21 Απριλίου 2019 στο χώρο της Δ.Ε.Θ. Με πλούσιο θέαμα, τόσο για τους λάτρεις των βελτιωμένων επιβατικών αυτοκινήτων, όσο και των φτιαγμένων φορτηγών, με παράλληλες εκδηλώσεις και την αδρεναλίνη στα ύψη, άφησε θετικές εντυπώσεις στους χιλιάδες επισκέπτες που έδωσαν το παρών.

Τα δύο τελευταία χρόνια, μετά το επίσημο κάλεσμα του διοργανωτή, παρευρέθηκε και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Φορτηγού (Π.Σ.Φ.Φ.), πέρυσι με μια μικρή αντιπροσωπεία και φέτος με πιο δυναμική παρουσία. Ο φωτογραφικός φακός του Truck Nο1 ήταν εκεί, απαθανατίζοντας όλα τα φορτηγά και πολλά παραλειπόμενα. Παράλληλα, ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης βρισκόταν στο περίπτερο του ΤΡΟΧΟΙ & TIR συζητώντας για διάφορα θέματα με αναγνώστες και φίλους του περιοδικού που πέρασαν από εκεί.

Φορτηγά εσωτερικού χώρου

Από νωρίς άρχισαν να συγκεντρώνονται οι πρώτοι τράκτορες και τα τριαξονικά στο χώρο της έκθεσης, μερικοί εκ των οποίων μπήκαν στον κλειστό χώρο και οι υπόλοιποι στον προαύλιο. Κοινό στοιχείο όλων των οχημάτων ήταν οι πολλές βελτιώσεις τους, τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική τους πλευρά. Αερογραφίες, ντυμένες καμπίνες, ανοξείδωτες επιφάνειες και περίτεχνα αξεσουάρ κοσμούσαν τα περισσότερα από αυτά. Πάνω απ' όλα όμως ξεχωρίζει το μεράκι των ιδιοκτητών τους οι οποίοι, παρά τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, με κόπο και πολλές θυσίες διατηρούν αξιόλογα και προσεγμένα αυτοκίνητα. Να σημειωθεί ότι όλα τα φορτηγά είναι της δουλειάς και του μεροκάματου, που συνεπάγεται την ανάλογη δυσκολία να βρίσκονται διαρκώς σε άριστη κατάσταση. Σε ειδικό περίπτερο της έκθεσης, στον εσωτερικό του χώρο, φιλοξενήθηκαν δεκατέσσερα οχήατα. Αυτά ήταν: το μουράτο Volvo του Κώστα Μυλωνά και της μεταφορικής Καμπανίας, το FH και το S 650 του Δήμου Φαλέκα, το κόκκινο R της αφοί Χατζηνικολάου, το FH της μεταφορικής Μελισσά και το Volvo της αφοί Δημητριάδη από την  Ορεστιάδα. Πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες αποτέλεσε το αγωνιστικό ΜΑΝ του συνεργείου Παναγιώτης - Γιώργος.

Από τη Λήμνο κόσμησε την έκθεση το εντυπωσιακό 164 του Κώστα Βακιρτζή. Δίπλα του ήταν παρατεταγμένα άλλα δύο στολίδια από τη Μακεδονία, το FH του Κώστα Μυλωνά και το XF του Βαγγέλη Μπιτζιλή. Από τη Λάρισα έδωσε το «παρών» το R της Elafina Trans με οδηγό τον Βαγγέλη Κουτσογιάννη. Από το Τσοτύλι Κοζάνης παραβρέθηκε ο Βίκτωρ Στάμος με το R του και δίπλα του στήθηκε ο κόκκινος δράκος του Γιώργου Ιακωβίδη.

Φορτηγά εξωτερικού χώρου

Το δικό τους ξεχωριστό και μοναδικό show έδωσαν οι φίλοι του φορτηγού στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης. Εκεί, έκαναν πολύ καλά αυτό που ξέρουν να κάνουν εδώ και πολλά χρόνια: Μουσική στη διαπασών, ντουμάνια, ελευθέρας εξατμίσεις στο τέρμα και δυνατές κόρνες δημιούργησαν ένα σκηνικό ανεπανάληπτο και ασύγκριτο που τράβηξε όλους τους επισκέπτες. Τα οχήματα που συμμετείχαν ήταν το τετραξονικό FH του Κυριάκου και Πέτρου Σελίνη, το Atego του Γιώργου Βαβούρα από τις Σέρρες, καθώς και το Scania και το Mercedes Benz της οδικής βοήθειας του Δημοσθένη Καρτάλη.

Το μπλε πολυβόλο του Κώστα Κωνσταντινίδη από την Καρδίτσα έκανε πανικό για μία ακόμη φορά, όπως και το Scania της μεταφορικής Αμπελάκια με οδηγό τον Τάσο Υφαντή. Από την Ι.Μ.Ε Βαθύλακος παραβρέθηκαν δύο τρακτόρια, ένα DAF και ένα Volvo της οικογένειας Βουρλιώτη. Από την Αλεξανδρούπολη έφτασαν δύο προσεγμένα FH, αυτό του Γιώργου Κεσκίνη και του Βαγγέλη Δουλακάκη. Από την εκδήλωση φυσικά και δεν θα έλειπε η ψυχή της παρέας, ο Στελάκης Παπανικολάου με το λευκό αστέρι του. Δίπλα δίπλα στήθηκαν άλλα δύο όμορφα Volvo, αυτό της οικογένειας Αμαξόπουλου και της οικογένειας Κάτσιου από την Πτολεμαΐδα. Άλλα δύο Volvo που ξεχώρισαν με την παρουσία τους ήταν το μπλε FH των αδερφών Βογδάνογλου και το ΝΗ της Salonika Transports. Την εκδήλωση πλαισίωναν δύο FH από το συνεργείο Τσερτσενέ, το τριαξονικό του Νίκου Βλαχιώτη και το Atego από την εταιρεία ειδικών μεταφορών Σταυρίδη.

Thessaloniki Tuning Show by night

Τα βράδια στον εσωτερικό και προαύλιο χώρο της έκθεσης ήταν ξεχωριστά. Μόλις νύχτωνε, το φως της ημέρας διαδέχονταν τα πολύχρωμα φωτάκια των φορτηγών. Προβόλια, φώτα όγκου, λεντ, δημιούργησαν ένα όμορφο σκηνικό το οποίο μαγνήτισε τα βλέμματα όλων των επισκεπτών. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιο φορτηγό μας άρεσε περισσότερο, καθώς το κάθε ένα είχε τη δική του μοναδική ταυτότητα.

Π.Σ.Φ.Φ.

Τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Φορτηγού ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα των διοργανωτών της εκδήλωσης Thessaloniki Tuning Show κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στον προαύλιο και εσωτερικό χώρο της έκθεσης. Κέρδισαν τα καλύτερα σχόλια από τους επισκέπτες, οι οποίοι στο σύνολό τους επαίνεσαν τα φορτηγά αλλά και την άψογη συμπεριφορά των ιδιοκτητών τους.

Από την πλευρά μας θέλουμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στο προεδρείο του συλλόγου, ιδιαίτερα βέβαια στον Πρόεδρο Κώστα Μυλωνά και τον γραμματέα Βαλάντη Παπαδόπουλο, οι οποίοι πέτυχαν να βγει αυτό το ωραίο αποτέλεσμα.

Άλλωστε, ο σύλλογος απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι δείχνουν πραγματική και ανιδιοτελή αγάπη για το φορτηγό, προάγοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντά του. Παράλληλα έχει δείξει έντονο φιλανθρωπικό έργο στα χρόνια παρουσίας του και βρίσκεται πάντοτε κοντά στους συναδέλφους και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας. Από την πλευρά  μας να τους ευχαριστήσουμε για το περίπτερο που παρείχαν στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR, καθώς και για τη ζεστή βορειοελλαδίτικη-φιλοξενία τους.

PreviousNext