Τροχοί & TIR

Το πρώτο επιχειρηματικό πάρκο στα Οινόφυτα

Υπεγράφη πρόσφατα το καταστατικό της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ) Οινοφύτων, που έχει σκοπό την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτί
Παρασκευή 11/10/2019 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Υπεγράφη πρόσφατα το καταστατικό της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ) Οινοφύτων, που έχει σκοπό την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, όπως αυτό συμπληρώθηκε πριν από λίγο καιρό.

Το έργο αφορά συνολική έκταση 11.300 στρεμμάτων και ο προϋπολογισμός του έχει υπολογιστεί αρχικά στα 85 εκατ. ευρώ, που θα προέλθουν από ίδια συμμετοχή των μετόχων (equity και δανεισμός), καθώς και από εισφορές των ήδη εγκατεστημένων επιχειρήσεων. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα δημιουργηθούν 4.200 στρέμματα νέας οργανωμένης γης για βιομηχανικές και συναφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Προτεραιότητες της ΕΑΝΕΠ είναι η δημιουργία δικτύων (ύδρευσης, ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων, οδικού, οδοφωτισμού κ.λπ.), καθώς και η κατασκευή Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων. Με τα έργα αυτά, σε συνδυασμό με παράλληλες συμπληρωματικές παρεμβάσεις του δημόσιου τομέα, αφενός σταδιακά θα δοθούν ολοκληρωμένες λύσεις στα περιβαλλοντικά ζητήματα, και αφετέρου θα διασφαλιστεί η δυνατότητα περαιτέρω νόμιμης ανάπτυξης των ήδη εγκατεστημένων επιχειρήσεων, καθώς και προσέλκυσης νέων, οδηγώντας έτσι και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας – και μάλιστα στον τομέα της βιομηχανίας και της μεταποίησης, που είναι από τις πιο σταθερές διαχρονικά.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η ΕΑΝΕΠ θα προχωρήσει στην ανάθεση εκπόνησης business plan σε αναγνωρισμένη εταιρεία συμβούλων κατόπιν διαγωνισμού και στη συνέχεια στην αναζήτηση χρηματοδότησης για το έργο. Η συμμετοχή στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εγκατεστημένων στην περιοχή επιχειρήσεων ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και ΣΥΜΕΤΑΛ, καθώς και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, όπως και η θεσμική συμμετοχή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ) αναδεικνύουν τη δέσμευση της επιχειρηματικής κοινότητας.

PreviousNext