Τροχοί & TIR

Super Scania από το Αλιβέρι

Όλα είναι δρόμος. Μια έκφραση που για εμάς, τους ανθρώπους της μεταφοράς, σημαίνει πολλά. Ένας καθημερινός δρόμος μέχρι να φτάσουμε στο σημείο φόρτωσης και ένας ακόμη πιο μακρινός μέχρι το σημείο ξε
από Παύλος Μαυρομύτης | Δευτέρα 06/01/2020 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Όλα είναι δρόμος. Μια έκφραση που για εμάς, τους ανθρώπους της μεταφοράς, σημαίνει πολλά. Ένας καθημερινός δρόμος μέχρι να φτάσουμε στο σημείο φόρτωσης και ένας ακόμη πιο μακρινός μέχρι το σημείο ξεφόρτωσης. Ένας δρόμος με εκατοντάδες χιλιόμετρα, άλλοτε κουραστικός, άλλοτε αγχωτικός και άλλοτε ευχάριστος και όμορφος. Κοινός παρανομαστής όμως είναι η όρεξη και το πάθος των οδηγών για τη δουλειά τους. Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αντέξει τρία εβδομαδιαία δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη ή ένα στις εσχατιές της Ευρώπης. Αυτή είναι και η συνταγή της επιτυχίας.

Να κάνεις με αγάπη αυτό που σου αρέσει και θέλεις πραγματικά και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Όπως ο Γιώργος Κάλφας από την Εύβοια, ο οποίος εργάζεται αρκετά χρόνια ως οδηγός στη μεταφορική Δροσάτος από το Αλιβέρι, δουλεύοντας στη γραμμή της Μακεδονίας. Τα φορτηγά της μεταφορικής Δροσάτου είναι όλα περιποιημένα και πάντα σε άριστη κατάσταση στο δρόμο. Αυτή άλλωστε είναι η πρώτη προτεραιότητα του αυτοκινητιστή, το φορτηγό του να είναι άψογο σε όλα του.

Black King

Αγαπημένο όλων μας είναι το R συρόμενο, ο μαύρος βασιλιάς της μεταφορικής, με πολλές βελτιώσεις στην εσωτερική και εξωτερική εμφάνισή του. Το αμάξι αυτό έχει πέσει σε καλά χέρια, αυτά του Γιώργου ο οποίος το έχει πάντα περιποιημένο και αστραφτερό μέσα-έξω. Όπως την ημέρα της φωτογράφισης όπου πραγματικά έλαμπε. Ακόμη και τη στιγμή που το απαθανατίζαμε ο Γιώργος γυάλιζε τα ελαστικά του συρμού. Όπως αναφέραμε στην αρχή, τα πάντα είναι δρόμος, και αυτό το τονίζουν οι αερογραφίες στην αριστερή και δεξιά πλευρά της καμπίνας. Το σχέδιο είναι ξεκάθαρο. Ένας δρόμος, με συννεφιά στην ατμόσφαιρα, που συμβολίζει την καθημερινότητα των αυτοκινητιστών. Ακριβώς από πάνω έχει γραφτεί το λογότυπο του King of the road. Αναμφίβολα ο καθένας μας μπορεί να δώσει διαφορετική εξήγηση για το συμβολισμό της αερογραφίας. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο σχεδιασμό. Βέβαια, κορυφαία σχεδιαστικά είναι η αερογραφία στην πόρτα της ρυμούλκας, η οποία όχι μόνο τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω της, αλλά βρίσκεται και στο στόχαστρο δεκάδων φωτογραφικών μηχανών.

Το κεφάλι του μυθικού γρύπα καθηλώνει τη ματιά σου. Με ύφος αγέρωχο εποπτεύει τα πάντα γύρω του δίνοντας το δικό του στίγμα. Ο βασιλιάς δράκος είναι εδώ... Όσο μας μάγεψε εξωτερικά το R, άλλο τόσο μας άρεσε το εσωτερικό του. Με ευχάριστους χρωματικούς συνδυασμούς οι καπιτονέ επενδύσεις δίνουν την αίσθηση της πολυτέλειας με τον οδηγό να απολαμβάνει ένα ξεχωριστό περιβάλλον, ευχάριστο και άνετο.

Και αφού όλα είναι δρόμος, βγήκαμε στην εθνική οδό παρέα με τον Γιώργο και το Super Scania από το Αλιβέρι για να ακολουθήσουμε τη λευκή γραμμή προς τη Βόρεια Ελλάδα.

PreviousNext