Τροχοί & TIR

Ακριβότερα τα δρομολόγια από και προς Βουλγαρία

Σε λειτουργία τέθηκε από το πρωί, σήμερα 15/1/20, ο σταθμός μετωπικών διοδίων στον Στρυμονικό, πάνω στον κάθετο άξονα της Εγνατίας που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τον Προμαχώνα (ελληνοβουλγαρικά σύνορ
Τετάρτη 15/01/2020 - 11:48
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε λειτουργία τέθηκε από το πρωί, σήμερα 15/1/20, ο σταθμός μετωπικών διοδίων στον Στρυμονικό, πάνω στον κάθετο άξονα της Εγνατίας που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τον Προμαχώνα (ελληνοβουλγαρικά σύνορα) μέσω των Σερρών από τον οποίο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες φορτηγά και νταλίκες. Το κόστος των διοδίων των φορτηγών μέχρι 3 άξονες είναι 2,50 ευρώ και τεσσάρων και πάνω αξόνων 3,50 ευρώ.

Αν σε αυτά τα διόδια προστεθούν και αυτά του Προμαχώνα, το κόστος ανέρχεται σε 7,50 ευρώ και 10 ευρώ αντίστοιχα των αξόνων του κάθε φορτηγού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλο το μήκος της Εγνατίας λειτουργούν σήμερα 16 μετωπικοί σταθμοί, ενώ τους επόμενους μήνες θα προστεθούν και τα διόδια δύο ακόμη σταθμών, στα Στάτιστα και στην Καβάλα, η κατασκευή των οποίων έχει ξεκινήσει.

Για τους αυτοκινητιστές, η Εγνατία οδός θεωρείται ο χειρότερος αυτοκινητόδρομος με κυριότερη αιτία την ανυπαρξία ΣΕΑ (σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών), όταν, μάλιστα, οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν διαλείμματα ανάπαυσης, σύμφωνα με τον κανονισμό των ωρών οδήγησης κ.λπ.

Για το θέμα αυτό να προσθέσουμε, ότι εκκρεμεί η κατασκευή 35 πλευρικών ΣΕΑ στην  Εγνατία, αλλά εκκρεμεί, επίσης, και ένα μεγάλο χρέος στις Τράπεζες από δάνεια και όλα αυτά τη στιγμή που εκκρεμεί η ιδιωτικοποίηση του δρόμου με την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη παραχωρησιούχου.

PreviousNext