Τροχοί & TIR

Σε άνοδο η Ελευσίνα

Σημαντική αύξηση σημείωσαν τα έσοδα του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ κατά το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, χάρη στην άνοδο της εμπορευματικής κίνησης. Συγκεκριμένα, κατά την περίο
Τρίτη 02/06/2020 - 16:07
Κοινοποίηση στα Social Media

Σημαντική αύξηση σημείωσαν τα έσοδα του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ κατά το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, χάρη στην άνοδο της εμπορευματικής κίνησης.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2020, η αύξηση των εσόδων του εμπορικού λιμένα της Ελευσίνας ξεπέρασε το 28% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Στην ανακοίνωση του Ο.Λ.Ε. τονίζεται πως το παραπάνω επετεύχθη, κυρίως χάρη στην άνοδο κατά 30% της εμπορευματικής κίνησης στο πρώτο τετράμηνο του έτους, λόγω της αύξησης του όγκου των φορτίων.

Επισημαίνεται, ακόμα, ότι τα έσοδα του Ο.Λ.Ε. αυξήθηκαν παρά τη μείωση που προέκυψε σε έσοδα από λιμενικά τέλη, κατόπιν της κατά γράμμα εκτέλεσης της εφαρμοστικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκαν μειωμένα λιμενικά τέλη κατά 20% και πλήρης απαλλαγή (100%) από το τέλος παραχώρησης χώρων της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης, για τη λειτουργία καταστημάτων εστίασης κατά τους κρίσιμους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο 2020, λόγω της πανδημίας.

PreviousNext