Τροχοί & TIR

Στήθηκαν οι πινακίδες στον Ασπρόπυργο - Έκτακτη συνεδρίαση Μεταφορέων

Σε απαγορευτικό κλοιό τέθηκαν τα φορτηγά στον Ασπρόπυργο μετά την τοποθέτηση δεκάδων πινακίδων απαγόρευσης εισόδου φορτηγών ή υποχρεωτικής κατεύθυνσης αυτών. Ο μεγαλύτερος κόμβος μεταφορών της Ελλάδ
Δευτέρα 11/02/2019 - 14:07
Κοινοποίηση στα Social Media
Δεκάδες πινακίδες απαγόρευσης εισόδου φορτηγών ή υποχρεωτικής κατεύθυνσης αυτών, τοποθετήθηκαν στον Ασπρόπυργο, δημιουργώντας έναν απαγορευτικό κλοιό για τα φορτηγά.
Δεκάδες πινακίδες απαγόρευσης εισόδου φορτηγών ή υποχρεωτικής κατεύθυνσης αυτών, τοποθετήθηκαν στον Ασπρόπυργο, δημιουργώντας έναν απαγορευτικό κλοιό για τα φορτηγά.

Σε απαγορευτικό κλοιό τέθηκαν τα φορτηγά στον Ασπρόπυργο μετά την τοποθέτηση δεκάδων πινακίδων απαγόρευσης εισόδου φορτηγών ή υποχρεωτικής κατεύθυνσης αυτών. Ο μεγαλύτερος κόμβος μεταφορών της Ελλάδας με χιλιάδες διελεύσεις οχημάτων τελεί σε συμμόρφωση με τον νόμο Σπίρτζη (ν. 4388/16), που επιβάλλει την απαγόρευση των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το παράπλευρο οδικό δίκτυο και -ουσιαστικά- την υποχρεωτική κυκλοφορία τους στους δρόμους μετά διοδίων.

Όπως επανειλημμένα έχει γράψει το περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, οι εξαιρέσεις που προβλέπει ο νόμος πρακτικά δεν είναι εφαρμόσιμες σε περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος με εκατοντάδες σημεία φόρτωσης/εκφόρτωσης και αυτό γιατί είναι αδύνατον ο οδηγός, άρα και το όχημα που οδηγεί, να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις φορτώσεις που θα πραγματοποιήσουν. Ο κόσμος των μεταφορών γνωρίζει ότι σχεδόν το σύνολο των φορτηγών δουλεύει γκρουπάζ, δηλαδή συμπληρώνει το χώρο της νταλίκας με παλέτες και εμπορεύματα από διαφορετικά σημεία. Οι περισσότερες φορτώσεις προκύπτουν στη στιγμή ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών και δεν είναι δυνατόν να έχουν προγραμματιστεί, ώστε να έχει ο οδηγός εξασφαλίσει την κατ΄ εξαίρεση άδεια εισόδου στους παραδρόμους -και ο Ασπρόπυργος είναι η περιοχή με τους δεκάδες παράδρομους, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στην Αττική Οδό και στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου.

Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που ο δήμαρχος του Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου, είχε ταχθεί κατά του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών μέχρι να υπάρξει μιας άλλης μορφής πρόταση για τα φορτηγά που κινούνται στην περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ανάλογη θέση κατά του νόμου Σπίρτζη έχουν λάβει και οι πρόεδροι Επιμελητηριακών και άλλων Παραγωγικών φορέων.

Έκτακτη συνάντηση

Μπροστά στη δυσμενή αυτή για τα φορτηγά εξέλιξη, τα συνδικάτα των αυτοκινητιστών ΦΔΧ, όπως και οι επικεφαλής άλλων Σωματείων και Φορέων που τάσσονται στο πλευρό των μεταφορέων, θα συναντηθούν εκτάκτως αύριο, Τρίτη 12/2/19, το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου για τη λήψη αποφάσεων, χωρίς να αποκλείονται και οι δυναμικές κινητοποιήσεις του Κλάδου.

Η περιοχή Ασπροπύργου και Ελευσίνας πανταχόθεν αποκλεισμένη για τα φορτηγά.
PreviousNext