Χθες το πρωί στη δίκη της Χρυσής Αυγής εξετάστηκε μόλις ένας μάρτυρας (κερδίζουν χρόνο οι χρυσαυγίτες), η συνεδρίαση τελείωσε νωρίς. Η Κυρία Μάγδα με ρώτησε αν θα ανέβω στη δίκη του  Σαχζάτ Λουκμάν και συμφωνήσαμε να ανέβουμε.

Ads

Η πρόταση του εισαγγελέα που ακούσαμε, μας άφησε έκπληκτους καθώς η απόφαση του, αφήνει ελεύθερους σε λίγους μήνες τους δολοφόνους του Λουκμάν. Η χαρά του μπάτσου που τους συνόδευε ήταν έκδηλη, εξάλλου χαζογελάγανε με τους κατηγορούμενους και έμοιαζαν σαν κολλητοί. Ήταν ο ίδιος μπάτσος που με το ζόρι έβαλε μια γυναίκα από το κοινό να σβήσει φωτό από το κινητό της.

Όταν λοιπόν ο πρόεδρος ανακοίνωσε της ποινές χάδι, ακούστηκαν συνθήματα, ένας σύντροφος πέταξε ένα μπουκαλάκι νερό στους κατηγορούμενους. Ο εν λόγω μπάτσος πήρε το μπουκάλι και το πέταξε σε εμάς, βρίζοντας! Εκεί το έχασα, πήγα προς το μέρος του έφτασα στα ξύλινα διαχωριστικά. Τότε ο πρόεδρος έδειξε τρεις από εμάς και ζήτησε από τους μπάτσους να μας συλλάβουν, μείναμε εκεί φωνάζοντας, νιώθω ξαφνικά ένα χέρι να με τραβάει δυνατά ήταν η κύρια Μάγδα: Σπύρο μείνε πίσω! Χύνεται μπροστά τραβάει βίαια και τους άλλους δύο και μας σπρώχνει προς την έξοδο, η διμοιρία έρχεται κατά εμάς. Τους σταματάει: δεν πρόκειται να συλλάβετε κανέναν, φύγετε τώρα, είμαστε εξοργισμένοι από την απόφαση. Εμείς νιώθουμε ότι η κύρια Μάγδα απειλείται και βγαίνουμε μπροστά, μας τραβάει ξανά: θα φύγουμε με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι μάς λέει! Καπάκια γυρνάει μέτωπο στους μπάτσους: φύγετε ρε, τι θέλετε; δεν θα συλλάβετε κανέναν από εμάς! Μας βγάζει, σπρώχνοντας έξω από την αίθουσα, μια κοπέλα την στριμώχνουν οι μπάτσοι στην πόρτα και της πιέζουν το χέρι. Πάλι μπροστά η κύρια Μάγδα.

Τη συνέχεια την ξέρετε από το βίντεο και ευχαριστώ την Eleftheria Koumandou που το κοινοποίησε και το είδαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, με την ελπίδα ότι κάποιοι θα αφυπνιστούν.

Ads

Δικαστές και μπάτσοι χθες ήθελαν τρεις από εμάς, υπολόγισαν χωρίς την Μάγδα Φύσσα!

Θα σου έλεγα ένα μεγάλο ευχαριστώ αλλά αν και τριάντα χρόνια στον αναρχικό χώρο, νιώθω πολύ λίγος ακόμα και για να σε ευχαριστήσω.

ΚΥΡΙΑ ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ
(ΟΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ μα όλα τόσο μικρά μπροστά στο μεγαλείο της).

* Από τον προσωπικό του λογαριασμό