Διαψεύδει ο δήμος Σπετσών την είδηση ότι γνωστός δημοσιογράφος – παρουσιαστής έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε παραλία του νησιού.

Ads

Την είδηση δημοσίευσε η εφημερίδα η εφημερίδα Espresso, η οποία επικαλούμενη τοπικά μέσα, έγραψε πως «το βράδυ της περασμένης Τετάρτης άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν γνωστό δημοσιογράφο σε κακό χάλι στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού. Το θύμα έδειχνε για πολλή ώρα να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και μετά βίας ανταποκρινόταν στις ερωτήσεις των λιμενικών, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε δομή υγείας των Σπετσών, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί οι γιατροί που τον εξέτασαν ανακάλυψαν σημάδια που υποδήλωναν πως είχε πέσει θύμα άγριας σεξουαλικής κακοποίησης από άγνωστο αριθμό ανδρών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν πως βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Μένει να αποσαφηνιστεί αν πήρε με τη θέλησή του τα ναρκωτικά ή του τα επέβαλαν με το ζόρι αυτοί που τον βίασαν για να κάμψουν τις αντιστάσεις του».

Ο Δήμος Σπετσών, όμως, θορυβούμενος από την σοκαριστική είδηση, επικοινώνησε με την Αστυνομία του νησιού, με τα ιατρεία και με όλες τις εμπλεκόμενες Αρχές και σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε από μέλος του ΔΣ του νησιού στο facebook:«οι Δημόσιες Αρχές του νησιού, επιβεβαίωσαν ότι ουδέν περιστατικό βιασμού περιήλθε σε γνώση τους ή αποτέλεσε αντικείμενο καταγγελίας».

Ως εκ τούτου η είδηση χαρακτηρίζεται «ψευδέστατη και συκοφαντική», ενώ ο Δήμος Σπετσών προτίθεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψης των Σπετσιωτών αλλά και των Σπετσών, ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.

Ads