Λαμβάνοντας υπ’οψιν κατά την διαρκεια διακυβερνησης επι ΣΥΡΙΖΑ:

Ads

1. Την ιστορικη μαχη διαπραγματευσης με το συστημα και το αποτέλεσμα.
2. Την σεβασμο και την διεθνη αναγνωριση στην πατριδας για την μαχη και την αποτελεσματικότητα των προτασεων μας σε ομολογημένες λαθος συνταγες.
3. Την αδιανοητη τρέλα που κουβαλάνε οι αριστεροι, η κάθε ομαδα και αντιληψη να διεκδικεί την επιβολή της η ο καθενας τον δρομο του.
4. Το βαθυ κρατος που κυβερνησε κοντρα και εναντίον της εκλεγμενης κυβερνησης και του λαου.
5. Την σιγουρια ότι η εξουσια θα κανει τα παντα να διαλυσει ό,τι λαϊκο-προοδευτικο θα τολμουσε να ταραξει τα νερα.

Αντι να μάχομαι να αποδειξω τι κακα φερνει η δεξια, και ποσο αντιλαικα μετρα περναει, με κάθε ταπεινοτητα θα εβαζα στο τραπεζι και μια άλλη προσεγγιση, για τα λαθη που εγιναν και θα μπορουσαν να περασουν και να μας εδραιωσουν χωρις να βρεξουμε καθολου τα ποδια μας. Στοχεύοντας τους apolitic νεους που στρεφουν την πλατη στην πολιτικη, και τους εντιμους που θα ηθελαν καλυτερη ζωη. Η αληθεια είναι ότι οι ασκούντες εξουσια εκ των πραγματων απομακρύνονται από την καθημερινοτητα, όχι από σνομπισμο, αλλα λογω αυξημένων ενασχολήσεων. Ετσι δεν καταλάβαμε ότι εξακολουθήσαμε να καπνιζουμε σε δημοσιους χωρους, να περνάνε με κοκκινο, να πηγαίνουμε αναποδα σε μονοδρομο, να παρκαρουμε πανω σε πεζοδρομια και σε λεωφορειόδρομους, να περηφανευομαστε για την αυξηση του τουρισμου (γιατι ηταν αξια η Κα Κουντουρα, και όχι γιατι η χωρα μας είναι γωνια μπακλαβά) και οι οδηγοι ταξι να  καπνιζουν, χωρις ζωνη ασφαλειας, να επικεντρωνομαστε στην φοροδιαφυγή των μικροταβερνιαριδων και περιπτερούχων, όταν π.χ γιατροι συνεχισαν να κανουν περιπατο. Και πολλα πολλα ακομα.

Ισως λογω στρατηγικης να μην θελεις να τα βαλεις με ολους, δεν είναι ετοιμη η κοινωνια να τα δεχτει, πρεπει να γινει σιγά-σιγά η δουλεια, δεν αλλαζουμε από την μια μερα στην άλλη…..και πολα ακομα. Αλλα, διαολε, και αυτοι που περιμενουν δεκαετιες να ελθη κατι δικαιο και γι,αυτους, ξανα περιμενε? Δυστυχως αντι να ευνοήσουμε την παρατημενη εργατικη και μεσαια ταξη, κοιτάξαμε να μην δυσαρεστήσουμε την καθεστηκυια. Όταν σε εμπιστευεται ο αριστερος αλλα και ο ριγμένος πολιτης και εσυ δεν τους ανακουφίζεις κατι δεν παει καλα. Θα μπορουσε καποιος να πει ο.κ ρε παιδια καντε λιγο υπομονή κλπ. αυτό όμως ακουνε τοσες δεκαετιες από τους αλλους. Δεν ειδαν όμως αναλογη η εστω μικροτερη συνεισφορα από το μεγαλο κεφαλαιο.

Ads

Σε δυο βαρκες δεν μπορεις να πατας. Όταν δειχνεις ανοχη στο κεφαλαιο, πικραίνεις τους ριγμένους, που ενιοτε νοιωθουν και προδομενοι. Εχω την γνωμη ότι σε αυτή την φαση αριστερο δεν είναι ο προλεταριακος διεθνισμος αλλα το πρωτο σκαλι προς μια καλυτερη ζωη. Ετσι πρεπει να βαλουμε μπροστα προσοντουχα μορφωμενα παιδια όπως μερικα (για να μην τα ονοματισω) είχαμε, και κανανε θαυμασια δουλεια. Ας παιρνονται αποφασεις από το κομμα, αλλα εκτελεστικα ας εμπιστευτούμε αυτους που μπορουν. και αν ακομα δεν φτανουν ας προσλαβουμε managers που θα φερουν εις περας συγκεκριμενο εργο που θα τους ανατεθεί. Άλλο είναι καλος και τίμιος σύντροφος που εδωσε την ζωη του στο κομμα και άλλο αποτελεσματικος υπουργος.

Τελικα πρεπει να μετρηθουμε, με σαφηνεια και ευκρινεια. αν ειμαστε περισοτεροι (αν και στην σημερινη Ελλαδα δεν το βλεπω) να το διεκδικήσουμε, αν όχι ας μην ελπιζουμε πια. Ποναει όταν η ελπιδα γινεται φρουδα.

Υ.Γ.1 Βλέποντας μας στην δημασια TV τα χρονια της διακυβερνησης, μου εμεινε η εντυπωση ότι περισοτερο θελαμε να αποδειξουμε στην αρχουσα ταξη ότι ειμαστε καλα παιδια, παρα να υπεραστπιστουμε το δικιο μας.
Υ.Γ.2 Εχοντας δεδομενη την κυριαρχια των ΜΜΕ, ας βρουμε αλλους τροπους επικοινωνιας. Ηδη πολλα φρεσκα ζευγάρια, στην καινουργια τους ζωη, δεν βαζουν καν TV στο σπιτι τους. Η τεχνολογια τρεχει με χιλια. Ας μην μεινουμε πισω.

To Tvxs.gr ανοίγει το διάλογο για την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο δρόμο προς το συνέδριο για τον μετασχηματισμό του κόμματος, δίνουμε το βήμα, φιλοξενώντας συνεντεύξεις κι άρθρα στελεχών, μελών και αναγνωστών για το αύριο του προοδευτικού μετώπου. Μπορείτε να στείλετε το δικό σας άρθρο γνώμης στο [email protected].