Πολλά προβλήματα προκλήθηκαν λόγω του ισχυρού σεισμού στους δρόμους και στις επικοινωνίες, ενώ υπήρξαν ρωγμές σε σπίτια στη Μάνδρα.

Ads

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, εκτός του ακατοίκητου κτιρίου στην Ερμού, κατέρρευσε και  μια παλιά κατοικία στη Δραπετσώνα. Όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας, έπεσαν σοβάδες από κάποια κτίρια στην οδό Αιόλου, ενώ έπεσε και ο σταυρός της Εκκλησίας της Αγίας Ειρήνης.

image

Η ισχυρή δόνηση προκάλεσε ζημιές και στον Ιερό Ναό Παναγία Παντάνασσα στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Ο σταυρός που βρίσκεται στον τρούλο λύγισε.

Ads

image

Επίσης, το καμμένο κτίριο της Marfin κατέρρευσε εσωτερικά. Σηκώθηκε σύννεφο σκόνης, σύμφωνα με ανθρώπους που δούλευαν απέναντι, η οποία γέμισε τη Σταδίου και τη Χρ. Λαδά. Περιμετρικά πάντως το κτίριο παραμένει όρθιο.

Κατάρρευση σημειώθηκε στον παλιό ταινιόδρομο των λιπασμάτων στην προβλήτα του Λιμένα Πειραιά στην Θύρα Ε1. Το Λιμενικό ζήτησε συνδρομή από την Πυροσβεστική για έλεγχο στο σημείο με ειδικό σκύλο ανιχνευτή και εξακριβώθηκε ότι δεν υπήρχε εγκλωβισμένο άτομο.

image