Στη δίκη της Χρυσής Αυγής έδωσε χθες το παρών η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα, σε μία εκτός των άλλων συμβολική κίνηση, καθώς συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης.

Ads

Προσωπικό δικαίωμα, αν όχι υποχρέωση, του καθένα, γι΄αυτό και δεκάδες πολίτες δίνουν κάθε μέρα της δίκης το παρών, αλλά και σημαντικά συμβολική κίνηση από τη θεσμική θέση της συζύγου του πρωθυπουργού.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά και ανθρώπινα για τους δημοσιογράφους Κωνσταντίνο Μπογδάνο και Γιάννη Λοβέρδο, που έσπευσαν να εκχυδαΐσουν ακόμη κι αυτό το γεγονός.

Έτσι, φυσικά γι’ αυτούς, επιτέθηκαν στην Μπέτυ Μπαζιάνα, όχι με κάποιον βαθύ και δημοκρατικό συλλογισμό, αλλά ευτελίζοντας με τρόπο αισχρό το γεγονός, δίνοντας ο Γ. Λοβέρδος «όσκαρ χειρότερης ερμηνείας» και τον Κ. Μπογδάνο να κατηγορεί την «Περιστέρα του Αλέξη, που τρενάρει εσκεμμένα τη δίκη».

Να σημειωθεί, πάντως, αν και τουλάχιστον οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν, ότι όπως επανειλημμένα έχουν υποστηρίξει οι δικηγόροι, μεταξύ αυτών και η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου, «Πέρα των τριών υποθέσεων, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση στο ΠΑΜΕ, οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, που αποτελούν τον σκελετό του κατηγορητηρίου υπάρχουν άλλες 100 και πλέον υποθέσεις που αφορούν επιθέσεις που είχε πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή από το 2008 ως και το 2013 που ασκήθηκαν οι διώξεις. Ο όγκος δικαιολογείται αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν πάνω από 100 δικογραφίες. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και από τον κόσμο που διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση. Η δίκη πλέον διεξάγεται 14 φορές το μήνα και είναι λογικό, λόγω του όγκου που σας ανέφερα, να πρέπει να δοθεί μια προσοχή από όλους. Η δίκη δεν θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα. Οι μοναδικές καθυστερήσεις ήταν στην αρχή όπως οι δικονομικές ενστάσεις των χρυσαυγιτών, ή η απεργία των δικηγόρων που διήρκεσε 6 μήνες».

Άποψη που υποστηρίζει και η Μάγδα Φύσσα, όπως δήλωσε και χθες μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News24/7: «Τώρα πια δεν βλέπω καμία καθυστέρηση, καθυστέρηση υπήρξε στην αρχή λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν, τα της δίκης τα οποία η απέναντι πλευρά ότι μπορούσε να διεκδικήσει το διεκδίκησε το να το αργοπορήσει. Μετά ήταν η αποχή, όχι δεν έχουμε καθυστέρηση. Γνωρίζαμε όμως ότι θα είναι μια μεγάλη δίκη. Εντάξει, εγώ προσωπικά δεν πίστευα ότι θα πάει και τόσο».