Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2:17 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής.

Ads

Η φωτιά κατακαίει δάσος, ενώ στην αρχική φάση της βρισκόταν κοντά σε σπίτια. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, πλέον δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. 

Αιχμές για εμπρησμό

«Η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, αλλά βρίσκεται σε συμπαγές δάσος και παραμένει επικίνδυνη» ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει τεθεί σε επιφυλακή από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ads

Ο ίδιος σημείωσε πως είναι η έβδομη πυρκαγιά που εκδηλώνεται στην περιοχή σε εννέα μέρες.

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη κατάσταση» είπε, διευκρινίζοντας πως η πυρκαγιά ξεκίνσε πίσω από τον Άγιο Εφραίμ και στη συνέχεια ξέσπασε ένα δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα, πίσω από την οδό Περιπάτου. Όπως είπε κάποιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν προληπτικά από την Πυροσβεστική.

Μιλώντας στο Open TV, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υποστράτηγος Νίκος Σπάης ανέφερε ότι το διπλό μέτωπο που βρίσκεται σε απόσταση 700 μέτρων το ένα από το άλλο, αλλά και η ώρα κατά την οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, δεν αφήνουν άλλο ενδεχόμενο παρά αυτό του εμπρησμού.

Κάτοικος της περιοχής, δήλωσε στο κανάλι, ότι συγγενείς του, που μένουν κοντά στο μέτωπο, είδαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα στην περιοχή και σε ώρα που δεν περνάει κανείς από τον δασικό δρόμο. Κατέγραψαν τον αριθμό των πινακίδων του και τον παρέδωσαν στις Αρχές.

Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα, με τη συνδρομή υδροφόρων της περιφέρειας και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία.