Ο 38χρονος Γιώργος έχασε τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και οι δικοί του κάλεσαν ασθενοφόρο, το οποίο όμως έφτασε στο σπίτι του, μετά από δυο ολόκληρες ώρες. 

Ads

Η μητέρα του Τασούλα Κεραμιτσή περιγράφει τις τραγικές στιγμές που έζησε η οικογένειά της και στέλνει το δικό της μήνυμα: «Ας βοηθήσουμε όλοι και κυρίως η πολιτεία να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές. Ας είναι το παιδί μου το τελευταίο θύμα της αδιαφορίας».

«Κοιμόμασταν, όταν περίπου στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου τον ακούσαμε να μπαινοβγαίνει στο δωμάτιό του. Σηκώθηκε ο πατέρας του και ξύπνησε κι εμένα. Αντιληφθήκαμε ότι δυσκολεύεται να ανασάνει και αμέσως καλέσαμε ασθενοφόρο. Πιστεύαμε ότι θα έρθει από το Παλαιοχώρι, όμως το μοναδικό διαθέσιμο ήταν στην Κασσανδρεία και χρειάστηκε δύο ώρες. Το παιδί μου έσβησε και παρ’ όλες τις προσπάθειες του πληρώματος, είχε ήδη φύγει. Στα χέρια μας ξεψύχησε», λέει στο «Έθνος». 

Η νεκροψία που θα γίνει σήμερα στο Νοσοκομείο Πολυγύρου θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του 38χρονου Γιώργου, καθώς η οικογένειά του επιμένει πως δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας, ούτε είχε παραπονεθεί για κάτι. 

Ads

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, παραδέχτηκε ότι το ασθενοφόρο χρειάστηκε 1 ώρα και 50 λεπτά για να φτάσει στο περιστατικό, γιατί μετέβη στην Ουρανούπολη από την Κασσανδρεία, ενώ το άλλο όχημα που ήταν σε υπηρεσία, είχε διατεθεί ήδη σε περιστατικό στα Νέα Μουδανιά. «Υπάρχουν ελλείψεις και σε μέσα και σε ανθρώπινο δυναμικό. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες», είπε στην εφημερίδα. 

Στη Χαλκιδική υπάρχουν τρία ασθενοφόρα και 33 άτομα εργάζονται στο ΕΚΑΒ. Τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο νομός δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, οι αυξημένες ανάγκες καλύπτονται από αδειούχους διασώστες άλλων νομών, ενώ πέρσι ήταν στον νομό και ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

«Εξαιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρο και προσωπικό, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους», κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Παλαιολόγου, και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα η διοίκηση του Σωματείου θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ.