Χαρακτηριστικό παράδειγμα των σοβαρών ελλείψεων και προβλημάτων στις υποδομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παρατηρούνται σε όλη τη χώρα, αποτελεί το πρόβλημα στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο της Νέας Χαλκηδόνας, όπου 22 παιδιά που θα έπρεπε να φοιτούν, όπως επιβάλλει ο νόμος, στο προνήπιο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς… κάθονται στα σπίτια τους λόγω έλλειψης αίθουσας και νηπιαγωγού.

Ads

Όπως κατήγγειλαν γονείς στο Tvxs, τα παιδιά θα έπρεπε να πάνε στο 1ο Νηπιαγωγείο, αλλά λόγω έλλειψης χώρου εκεί, διαμορφώθηκε μια «αίθουσα» στο 2ο Νηπιαγωγείο που είναι μεσοτοιχία με το 1ο.

Ωστόσο, η «αίθουσα» αυτή, ένας πρώην βοηθητικός χώρος, είναι εντελώς ακατάλληλη, όπως σημειώνουν οι γονείς, για το σκοπό αυτό, ενώ, επιπλέον, δεν υπάρχει και νηπιαγωγός.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του δήμου – στο οποίο μας παρέπεμψε το Γραφείο Τύπου όταν απευθυνθήκαμε σε αυτό – η απόφαση για τη στέγαση των παιδιών στο 2ο Νηπιαγωγείο ελήφθη τον Ιούλιο από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, «εν αναμονή της εκδόσεως Κ.Υ.Α για την τοποθέτηση από το υπουργείο Παιδείας και τις Κτιριακές Υποδομές προκατασκευασμένων αιθουσών νηπιαγωγείων».

Ads

Ωστόσο, με έγγραφό της στις 6 Σεπτεμβρίου, η προϊστάμενη του 2ου Νηπιαγωγείου «εξέφρασε την ρητή αντίρρησή της για την ανωτέρω απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αναφέροντας ότι το κτίριο του 2ου Νηπιαγωγείου δεν έχει τις απαιτούμενες προδιαγραφές και τους κατάλληλους χώρους για τη φιλοξενία» των νέων παιδιών.

Σύμφωνα με τον δήμο η τεχνική υπηρεσία του «έχει ειδοποιηθεί» «για την άμεση αντιμετώπιση επιμέρους τεχνικών ζητημάτων των χώρων του 2ου Νηπιαγωγείου και εξετάζονται ενδεχόμενες λύσεις αξιοποίησης άλλων προσφερόμενων χώρων του Δήμου».

Ένα εύλογο ερώτημα είναι γιατί θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά για να γίνουν όλα αυτά, ενώ, όπως προκύπτει από το δελτίο Τύπου, αλλά και από τους γονείς, το πρόβλημα ήταν γνωστό από τον Ιούλιο. Αν η απάντηση σχετίζεται με τις πρώην και νυν δημοτικές αρχές, είναι προφανές πως αυτό δεν απαντά στο ότι αυτή τη στιγμή 22 παιδιά που υποτίθεται θα έπρεπε υποχρεωτικά να φοιτούν, δεν μπορούν με ευθύνη όλων των εμπλεκομένων αρμοδίων.

Φυσικά, παραμένει εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός – που αφορά συνολικά στις σχολικές υποδομές σε όλη τη χώρα – ότι το «καλύτερο» που έχουν να περιμένουν οι γονείς, είναι τα κοντέινερ…