Σε τραγωδία κατέληξε το θρίλερ που διαδραματιζόταν τις τελευταίες ώρες δυτικά της Καρπάθου, καθώς οι δύο δύτες που αγνοούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου εντοπίστηκαν νεκροί.

Ads

Αργά το απόγευμα ανασύρθηκε από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών η σορός του ενός εκ των δύο δυτών, τα άψυχα σώματα των οποίων εντοπίστηκαν σε βάθος περίπου 50 μέτρων σε σπηλιά στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρου Καρπάθου. Η επιχείρηση ανάσυρσης και της δεύτερης σορού αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν ευνοούν προς το παρόν τη συνέχιση της επιχείρησης για τη ΜΥΑ.

«Πρέπει να είσαι εκπαιδευμένος για να κολυμπήσεις στο συγκεκριμένο σπήλαιο στην Κάρπαθο. Η είσοδος στο συγκεκριμένο σπήλαιο βρίσκεται σε βάθος 43 μέτρων. Έχει πολλά υπόγεια ρεύματα. Οι συνθήκες στο επιμέρους σημείο την κάνουν πιο δύσκολη. Αν δεν είσαι κατάλληλα εξοπλισμένος και προετοιμασμένος δεν επιχειρείς στο συγκεκριμένο σημείο», ανέφερε ο δύτης και μέλος της ομάδας ερευνών για τον εντοπισμό των δύο τουριστών, Νικόλαος Παραγιός, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Open.

Στο ερώτημα για το τι πήγε λάθος ο δύτης ανέφερε ότι οι δύο τουρίστες που ανασύρθηκαν νεκροί υπερεκτίμησαν τις δυνατότητές τους και δεν ήταν κατάλληλα εξοπλισμένοι για μια τέτοια κατάδυση.

Ads

Οι δυο άντρες είχαν μεταβεί στη θαλάσσια περιοχή Σωκάστρου δυτικά της Καρπάθου για διενέργεια υποβρύχιας δραστηριότητας. Ειδικότερα, οι δύο δύτες ηλικίας 60 και 35 ετών, Τσέχος και Ιρανός, είχαν κατέβει σε βάθος 45 μέτρων στον βυθό σε γνωστή σπηλιά σε θαλάσσια περιοχή δυτικά του νησιού, ωστόσο τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν κατά τη διάρκεια της κατάδυσης.

Ένας τρίτος δύτης που πραγματοποιούσε κατάδυση με τους δύο που βρέθηκαν νεκροί εντός της σπηλιάς, λόγω έλλειψης αέρα αναδύθηκε μέχρι την έξοδο της σπηλιάς χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τους άλλους δύο. Ο ίδιος ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό τους από περιπολικό ιδιωτικά σκάφη, ομάδα ιδιωτών δυτών.