Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων εξάρθρωσε ροζ κυκλώματα της Αθήνας, τα οποία «μετακόμιζαν» στη Μύκονο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ορέξεις πλούσιων πελατών από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία. Αντίστοιχα «μετακινούμενα» κυκλώματα εντοπίστηκαν στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας, το Βραχάτι Κορινθίας και την Καρδίτσα.

Ads

Σε αυτά συμμετείχαν συμβολαιογράφος και δικηγόρος, για να συνάπτει εικονικούς γάμους και σύμφωνα συμβίωσης, αλλά κι ένας καρδιολόγος, που έδινε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις.

Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είναι ο επονομαζόμενος «Ανδρέας» ή «Πέτροβιτς», ενώ δεξί του χέρι ήταν ο «Λάνα», ο οποίος είχε στρατολογήσει από την Ουκρανία τις 30 άτυχες κοπέλες και με το πρόσχημα της ισχύουσας νομοθεσίας κρατούσε τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους. Αν κάποια κοπέλα κατάφερνε να ξεφύγει, κατέθεταν μήνυση εναντίον της, αναγκάζοντας τις υπόλοιπες να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισής.

Όσο βρισκόταν στην Αθήνα, το κύκλωμα κρατούσε τις κοπέλες που είχαν πέσει στα δίχτυα του σε διαμερίσματα στο Γαλάτσι και την Καλλιθέα. Ο ίδιος ο «Πέτροβιτς» είχε αναλάβει την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων για την παραμονή και εργασία τους στη χώρα μας, μέσω εικονικών συμφώνων συμβίωσης. Αυτά τα κατέθεταν σε ληξιαρχείο, ΔΟΥ και σε υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής πετυχαίνοντας την παραμονή και εργασία των γυναικών που εκμεταλλεύονταν.

Ads

Οι άτυχες γυναίκες εξωθούνταν να χορεύουν σε στριπ-κλαμπς της Λ. Συγγρού αλλά και να εκδίδονται  για 50 ευρώ την ημέρα, σε κρυφούς οίκους ανοχής στην πλατεία Αμερικής.

Ο αρχηγός του κυκλώματος είχε επίσης στη δούλεψη του κι έναν καρδιολόγο, διευθυντή κλινικής δημόσιου νοσοκομείου, που αποστολή του ήταν η έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων που απήλλασσαν τον «Πέτροβιτς» από τα δικαστήρια.

Τα καλοκαίρια το κύκλωμα προωθούσε τις κοπέλες σε νυχτερινά κέντρα τουριστικών προορισμών.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε με συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας.