Πώς είπατε; Σας αρέσει η pizza με αφράτη ζύμη; Παρακαλούμε περάστε έξω, δεν ξέρετε να τρώτε κύριε/α μου.

Ads

Γιατί όσοι πραγματικά γνωρίζουν τι εστί αυθεντική pizza: 1. Έχουν φάει στην Ιταλία 2. Έχουν ήδη σημειώσει τις παρακάτω διευθύνσεις στα υπόψη.

Σημείωση: Υπάρχουν σίγουρα κι άλλες αυθεντικές ιταλικές διευθύνσεις για pizza στην Αθήνα, δεν τις βάλαμε όλες, δεν τις γνωρίζουμε όλες. 

Nonna Edda
image
Ξεφουρνίζει αυθεντική λεπτή, ιταλική πίτσα δια χειρός του κορυφαίου πιτσαϊόλο Αντρέα Σεράνι στην Καισαριανή και τη σερβίρει σε σούπερ τιμές και δύο μεγέθη, νορμάλ και γίγας. Μυηθείτε όπως πρέπει στην φάση παραγγέλνοντας μια Nonna Eda με μοτσαρέλα, ιταλικό πικάντικο σαλάμι, ζαμπόν, ιταλικό λουκάνικο, μανιτάρια και κρεμμύδι (7,50€).

Ads

Mystic Pizza
image

Έγινε γνωστή για το αλεύρι οργανικής κάνναβης που βάζει στη ζύμη της από το μακρινό 2001 και συνεχίζει ακάθεκτη να φτιάχνει νοστιμότατες πίτσες σε τεράστια ποικιλία με αρκετές healthy επιλογές. Δοκιμάστε την Putanesca με αντζούγιες, ντομάτα, ελιές, κάπαρη, σκόρδο και ρίγανη (10,20€).

Margherita Pizza Artigianale
image

Ολόφρεσκο ζυμάρι στον ξυλόφουρνο, φρέσκα υλικά και πολλές ψαγμένες επιλογές που απογειώνουν τη γευστική εμπειρία. Η πίτσα της μικρής αυτής pizzeria στη Νέα Ερυθραία είναι χάρμα ουρανίσκου. Για κάτι διαφορετικό, δοκιμάστε την foie gras με συκώτι πάπιας, σάλτσα από σύκα Καλαμάτας, προβολόνε και σουσάμι (19€).

School Pizza Bar
image

Παραδίδει μαθήματα αυθεντικής, λεπτής pizza από το 2013 στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και δεν λέει να σταματήσει. Στο βίνταντζ χώρο της θα απολαύσετε λαχταριστή pizza, σε αρκετές παραλλαγές με ζύμη δικής τους συνταγής. Δική μας αγαπημένη η μίνιμαλ μα πεντανόστιμη Tacchino με μοτσαρέλα, ψητή γκουρμέ γαλοπούλα και παρμεζάνα (11€).

Crust
image

Πώς είπατε; Η pizza του δρόμου δεν είναι ποιότικη; Αναθεωρείστε παρακαλούμε και περάστε μια βόλτα από Πρωτογένους για να πάρετε ένα γιγαντιαίο κομμάτι Shroom με κρέμα παρμεζάνας, άγρια μανιτάρια και τρούφα ή Lawless με πεπερόνι, σαλάμι καλαμπρέζε πικάντικο, κασέρι και τσένταρ με μόλις 3€ έκαστο.

Coupepe Bake and Shake
image

Η πίτσα του γίνεται ανάρπαστη στα Βόρεια Προάστια, το ίδιο και τα τραπεζάκια που βγάζει στην πλατεία της Νέας Πεντέλης. Η ζύμη του είναι τραγανή και λεπτή, ενώ οι επιλογές του μενού περιλαμβάνουν όμορφα πράγματα όπως η Iberico με σάλτσα κίτρινης ντομάτας, μοτσαρέλα, φρέσκο λουκάνικο chorizo, πιπεριές και γλυκιά καπνιστή πάπρικα (13,60€).

Flower Pizza Athens
image

Το αγαπημένο νόστιμο στέκι της Πλατείας Μαβίλη (και πάλαι ποτέ ένδοξο μπαρ για πότες) με την 70’s αισθητική που απέκτησε και αδερφάκι στο Χολαργό, είναι ένα πραγματικό «λουλούδι» που μοσχοβολάει αυθεντική ναπολιτάνικη pizza σε δεκάδες συνδυασμούς. Η Pancetta ας πούμε με μοτσαρέλα, καπνιστή πανσέτα, καραμελωμένο κρεμμύδι και ντοματίνια είναι η χαρά της ζωής και του ουρανίσκου (9,60€).

Cupola
image

Bγάζει τραπεζάκια έξω σε έναν μινιόν πεζόδρομο του Παγκρατίου και σερβίρει αέρινη, αυθεντική ιταλική πίτσα, και εξίσου αυθεντικές μακαρονάδες. Ο ξυλόφουρνός του βγάζει εκλεκτές επιλογές όπως η Parma με μοτσαρέλα, προσούτο Πάρμας, σάλτσα ντομάτας San Marzano, grana padano και ρόκα (14€).

Etien Pizza Bar 
image

Νέος αέρας ναπολιτάνικης pizza φυσά στο Ψυχικό: signature ζυμάρι  που φτιάχνεται με αλεύρι αλεσμένο σε πετρόμυλο και γαρνίρεται με ποιοτικά toppings για να δημιουργήσει εξαιρετικές pizza σε αρκετές παραλλαγές για κάθε γούστο. Δοκιμάστε την Friarielli & salsiccia με μοτσαρέλα, μαλακό τυρί stracchino, φρέσκο λουκάνικο και μίσχο μπρόκολου (friarielli) (14€) για να πάρετε μια ιδέα.

Πηγή: in2life.gr