Μοιάζει με μία απλή εκδρομή σε μία όμορφη παραλία. Τέσσερα κορίτσια – καμία τους η «Winona» – απολαμβάνουν τη ζεστασιά του ήλιου και τη δροσιά της θάλασσας. Κάποιο μυστικό κρύβεται πίσω από τα παιχνίδια και τις φανταστικές τους ιστορίες. Αυτή είναι η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη και μουσικού, Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy).

Ads

Το «Winona» του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy), μάς συστήνει τέσσερις γυναίκες που πηγαίνουν σε μια παραλία για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Γυρισμένη με φιλμ 16mm, η ταινία αιχμαλωτίζει στον φακό της τον αισθησιασμό που προκύπτει από το φως, το νερό και τη νεαρή σάρκα, καλώντας μας να ανακαλύψουμε τα μυστικά που κρύβονται πίσω από, φαινομενικά, ανέμελα παιχνίδια.

Η ταινία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαρσοβίας και προβάλλεται στο 60ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, το οποίο παράλληλα ανέθεσε στον γνωστό σκηνοθέτη και μουσικό, να βουτήξει στα 80s και να επιλέξει δέκα ταινίες γεμάτες τρόμο, τρυφερότητα, χιούμορ και φυσικά, μουσική.

image

Ads

Τα 80s ζουν ξανά μέσα από τις τάσεις της μόδας, τα εντυπωσιακά κουρέματα, τα συνθεσάιζερ, τα σίκουελ, τις ταινίες και τις σειρές που αναβιώνουν την εποχή εκείνη, και εμπνέουν τους δημιουργούς του σήμερα. Με το αφιέρωμα «Μεγαλώνοντας στα 80s» το Φεστιβάλ θυμάται τη μεταβατική και ταυτόχρονα αθώα δεκαετία που επηρέασε με τρόπο καθοριστικό την ποπ κουλτούρα.

«Η δεκαετία του ’80 μας. Οι μισοί θέλουν να ξεχάσουν για πάντα ότι υπήρξε και οι άλλοι μισοί να επιστρέψουν σε αυτήν και να τη ζούνε μέχρι το τέλος της ζωής τους ξανά και ξανά σαν μια Δεκαετία της Μαρμότας. Οι ταινίες που θα προβληθούν στο αφιέρωμα «Μεγαλώνοντας στα 80s» είναι μοναδικά φιλμ που επιβεβαιώνουν ότι κινηματογραφικά αυτή η δεκαετία δεν έχει να ντρέπεται για τίποτα. Πώς ξεκινάς σαν το πιο όμορφο όνειρο και καταλήγεις στον χειρότερο εφιάλτη; Πώς μεταφράζεις σε παιδικό νανούρισμα ότι το τέλος του κόσμου μπορεί να είναι κοντά; Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά;» εξηγεί ο The Boy.

image

Ο The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Έχει πάθος με τις ταινίες και με τον κόσμο του Σινεμά. Έχει γράψει, σκηνοθετήσει και έχει παίξει σε ταινίες δικές του και πολλών συναδέλφων του. Ως μουσικός, έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από σόλο άλμπουμ και έχει γράψει μουσική για πολλές ταινίες. Το τελευταίο του πρότζεκτ «Winona» παρουσιάστηκε ως work in progress στη δράση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, «Thessaloniki Goes to Cannes», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τμήματος Marché du Film του 72ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

image

Διαβάστε Επίσης:

Winona
Σκηνοθεσία – Σενάριο: The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)
Πρωταγωνιστούν: Ηρώ Μπέζου, Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Δάφνη Πατακιά
Φωτογραφία: Σίμος Σαρκετζής (GSC)
Μοντάζ: Νίκος Πάστρας
Μουσική: Δεσποινίς Τρίχρωμη, The Boy
Σκηνικά – Κοστούμια: Μυρτώ Τζίμα
Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου
Hχος: Νίκος Eξαρχος
Sound design: Κτίρια τη Nύχτα
Μιξάζ: Γιώτης Παρασκευαϊδης
Color: Νίκος Κορωνίδης
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 88 λεπτά
Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 20:00, στην Αίθουσα «Τζον Κασσαβέτης»
Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 15:00, στην Αίθουσα «Τζον Κασσαβέτης»

Η ταινία «Winona» του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy), θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το 2020 από την Weird Wave.