Μπορεί για πολλούς οι καλοκαιρινές διακοπές να τελειώνουν τον Αύγουστο, για κάποιους άλλους όμως αρχίζουν τον Σεπτέμβριο.

Ads

Αν ανήκετε σε αυτούς που αναζητούν λίγο κόσμο και ησυχία, μακριά από το στρες και τον θόρυβο της πόλης, το φθινόπωρο είναι η καλύτερη περίοδος για εξορμήσεις. 

Είτε πιο κοντά είτε πιο μακριά από την Αθήνα, η χώρα μας κρύβει θησαυρούς που σας καλούν να τους εξερευνήσετε.

Δονούσα

Ό,τι στερείται σε μέγεθος, η Δονούσα το αναπληρώνει σε παραλίες. Μερικές από τις ομορφότερες όλων των Κυκλάδων συγκεντρώνονται στα ελάχιστα χιλιόμετρα της ακτογραμμής της.

Ads

image

 

 
Για κάποιους ίσως είναι άγονη γραμμή, ένα ξεχασμένο μέρος όπου δεν υπάρχει ανάπτυξη και τουρισμός. αυτό όμως δεν ισχύει πλέον. Οι επίμονοι ταξιδιώτες που μαγεύτηκαν από τα κάλλη της επιστρέφουν εμμονικά κάθε χρόνο, κάνοντας το νησί ολοένα και δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό.

Πήλιο

image

 

 

Το βουνό των Κενταύρων έχει κάθε εποχή τη δική του ξεχωριστή ομορφιά. Αν και πολλοί το έχουν συνδυάσει με τις καλοκαιρινές του διακοπές επειδή έχει πανέμορφες παραλίες, το Πήλιο είναι πανέμορφο και το χεμώνα. Τα πεσμένα φύλλα, τα γραφικά χωριουδάκια, τα μικρά καφέ και οι όμορφες πλατείες συνδυάζονται τέλεια με την ομιχλώδη ατμόσφαιρα του χειμώνα.

image
 
Πορταριά, Μακρυνίτσα, Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Μηλιές, Μούρεσι, Βιζίτσα και πολλά πολλά ακόμα χωριά, όλα στολισμένα με πλατάνια, μηλιές, καστανιές, βελανιδιές και οξιές. Η πηλιορείτικη αρχιτεκτονική δεσπόζει παντού. Πέτρινα αρχοντικά, πλακόστρωτα δρομάκια και παραδοσιακοί ξενώνες, έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες κάθε εποχή. Οι λάτρεις τις φωτογραφίας θα ενθουσιαστούν με τα ρομαντικά τοπία, ενώ οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να ανακαλύψουν δεκάδες διαδρομές.

Άνδρος

image

Η Άνδρος είναι ο τέλειος κοντινός προορισμός για όσους αγαπάνε τις όμορφες παραλίες αλλά και την πεζοπορία, καθώς διαθέτει υπέροχα μονοπάτια. Οι πιο δημοφιλείς αμμώδεις παραλίες είναι το Νημπορειό στη Χώρα, η Χρυσή Άμμος στο Κυπρί και η Άχλα στην οποία η πρόσβαση γίνεται με καράβι. Αν επισκεφτείτε την Άνδρο να μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη διάσημη σπεσιαλιτέ του νησιού που είναι η φουρτάλια, η οποία είναι κάτι σαν ομελέτα με λουκάνικα.

Αμοργός

image

Όταν επισκεφτεί κανείς το νησί καταλαβαίνει αμέσως γιατί η ταινία Απέραντο Γαλάζιο γυρίστηκε εδώ. Το ιδιαίτερα μεγάλο υψόμετρο του βραχώδους νησιού κάνει τη θέα του Αιγαίου αφοπλιστική, ενώ οι παραλίες με τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά και τις σπηλιές μαγεύουν. Στα 300 μέτρα από τη θάλασσα, στο βουνό του Προφήτη Ηλία, δεσπόζει κατάλευκο ένα μικρό θαύμα της ανθρώπινης φύσης: Η Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. Ορατή μόνο από τη θάλασσα, αποτελεί ένα μοναδικό δημιούργημα της ανθρώπινης θέλησης κόντρα στα φυσικά στοιχεία. Το νησί εξκτός από τις φανταστικές παραλίες, έχει πολλά μοναπάτια για τους λάτρεις της πεζοπορίας.  

Δημητσάνα

Χτισμένη πάνω από το φαράγγι του Λούσιου και σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων, η Δημητσάνα είναι μια γραφική κωμόπολη με πλούσια ιστορική παράδοση στην ορεινή Αρκαδία.
image

 
Πλούσια φυσική ομορφιά, πλαγιές με τα πέτρινα κεραμοσκεπή σπίτια, εκκλησίες με τα κομψά καμπαναριά και νόστιμα τοπικά εδέσματα, είναι μόνο λίγα από αυτά που σας ενθουσιάσουν στην Δημητσάνα.

Ένα καταπράσινο πάρκο με τρεχούμενα νερά σας περιμένει και σας υπόσχεται να σας μάθει τα πάντα για το νερό και τη δύναμή του. Πρόκειται για το Υπάιθριο Μουσείο Υδροκίνησης με αποκατεστημένες παραδοσιακές εγκαταστάσεις και υδροκίνητους μηχανισμούς, ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεματικά Μουσεία της χώρας.