Βορειανατολικά από τα Λουτρά Αιδηψού σε απόσταση 2 χιλιομέτρων βρίσκεται το χωριό Αιδηψός. Η Αιδηψός, σχεδόν ενοποιημένη με τα Λουτρά λόγω της οικιστικής δραστηριότητας, ξεχωρίζει για τη γραφικότητα της, με τα όμορφα σπίτια και τους περιποιημένους κήπους.

Ads

Η περιοχή είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Σύμφωνα με το Στράβωνα, ο Ηρακλής απέκτησε τη θεϊκή του δύναμη στα νερά των πηγών της Αιδηψού. «Περί την Αιδηψόν θερμάς» την αποκαλεί ο Αριστοτέλης στα «Μετεωρολογικά» του.

Τη Ρωμαϊκή Εποχή την επισκέπτονταν συχνά ο Αύγουστος, ο Αδριανός και ο στρατηγός Σύλλας. Αμέσως μετά την κατάλυση του ρωμαϊκού κράτους παράκμασε, για να καταστραφεί από τους Τούρκους το 1814.

Η αξιοποίηση των λουτρών άρχισε το 1887. Στην Αιδηψό υπάρχουν 60 περίπου πηγές με σημαντική παροχή νερού θερμοκρασίας 34-71,2 βαθμών Κελσίου.

Ads

H προέλευση του υπερθέρμου αυτού νερού οφείλεται στο μεγάλο ρήγμα του Βορείου Ευβοϊκού. Μην περιμένετε λοιπόν. Μόλις σε 1,5 ώρα από την Αθήνα θα βρίσκεστε στην Αρκίτσα και από εκεί με το ferry boat σε 40 λεπτά η Αιδηψός σας περιμένει να σας αναζωογονήσει και να σας προσφέρει στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Απολαύστε την πτήση από την ομάδα updrones.gr