ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Α1 καλεί ΠΑΣ Γιάννινα WBC…

Εικόνα του άρθρου Α1 καλεί ΠΑΣ Γιάννινα WBC…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2019, 18:07
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι πιθανότητες να εκπροσωπούνται τα Γιάννενα σε πρώτη εθνική κατηγορία αθλήματος, την ερχόμενη σεζόν, είναι πολύ ισχυρές αυτή τη στιγμή. Και αυτό γιατί ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο να παίξει στην Α1, εξέλιξη που προέκυψε μετά την άρνηση του Παναθλητικού Συκεών να πάρει μέρος στην πρώτη κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ, για οικονομικούς λόγους.

Φέτος, το φαινόμενο της δήλωσης αδυναμίας των συλλόγων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της Α1 είναι γενικό φαινόμενο στο ελληνικό μπάσκετ, σε ανδρικές και γυναικείες κατηγορίες. Σημειωτέον ότι ο Παναθλητικός τερμάτισε πρώτος και αήττητος στον όμιλο του ΠΑΣ WBC.

Η γιαννιώτικη ομάδα καλείται τώρα να επισπεύσει το πλάνο της, που ήταν η άνοδος στην Α1 έτσι και αλλιώς. Φέτος, μετά από μια τρομερή αγωνιστική χρονιά, έχασε την άνοδο στο μπαράζ, από την πολύ πιο έμπειρη ομάδα του Αγίου Δημητρίου. Επειδή όμως το παράδειγμα του Παναθλητικού δείχνει ότι χρειάζεται οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και καθώς στην Α1 οι απαιτήσεις αυξάνονται σε όλους τους τομείς, η διοίκηση κάνει τις κινήσεις της με θετική διάθεση, αλλά και προσεκτικά.

Ήδη, οι μεταγραφές προχωράνε. Έχουν έρθει  η Ιωάννα Αρτεμισίου από τον Ολυμπιακό Βόλου, η Αναστασία Τζήμου από την Πυλαία όπου ήταν η βασική στον «άσο», η Μαρία Κατσαμούρη επίσης από την Πυλαία, η οποία είναι μια από τις ψηλότερες αθλήτριες της Α2 και διεθνής με τις νεανίδες, η Θάλεια Κανέλλου από τα Μελίσσια και πιο πρόσφατα, η Ιωάννα Τραγουστή, από τον Γλαύκο Πατρών. Τον αντίθετο δρόμο έχουν ακολουθήσει δύο βασικά στελέχη της σεζόν που τέλειωσε, η Στέλλα Ξανθοπούλου και η Κλαίρη Μεντεσίδου.

Επίσης, ανανεώθηκε η συνεργασία με τις Ντόκου-Σαρηγιαννίδου, ενώ αποκτήθηκε κανονικά η Πανωραία Ντάλα που έπαιζε δανεική από τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας. Τέλος, ανανεώθηκε η συνεργασία με τον κόουτς Γιώργο Σιαμέτη.

Περισσότερες εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα, αναμένονται λίαν προσεχώς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back