ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αδελφός Ήλιος, Αδελφή Σελήνη» στα παλιά σφαγεία

Εικόνα του άρθρου «Αδελφός Ήλιος, Αδελφή Σελήνη» στα παλιά σφαγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2019, 19:19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To αφιέρωμα στον ιταλό σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι συνεχίζεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και τις «Κυριακές στο πανί» την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Αυτή τη φορά θα προβληθεί η ταινία «Αδελφός Ήλιος, Αδελφή Σελήνη». Η υπόθεση: Στη μεσαιωνική Ιταλία ο γιος ενός εύπορου εμπόρου από την Ασίζη αποφασίζει να εκφράσει την αγάπη του προς το θεό, μοιράζοντας τα υπάρχοντά του στους φτωχούς και διδάσκοντας την αγάπη προς τη φύση και τα ζώα. Πρόκειται για τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης.

«Ο Φράνκο Τζεφιρέλι συνεχίζει την επίδειξη υψηλής αισθητικής που είχε ξεκινήσει με την ταινία ‘Ρωμαίος και Ιουλιέτα’ ενώ και πάλι συνδέει την ιστορία του με τα εγκατεστημένα πια νεανικά κινήματα της δεκαετίας του 1960 αναδεικνύοντας τον Άγιο Φραγκίσκο ως τον απόλυτο αντι-ήρωα που καταφέρνει μέσα στις αντιξοότητες να εμπνεύσει και να υποδείξει έναν απλούστερο τρόπο ζωής. Η υπόδειξη της θρησκείας ως επαναστατικής πράξης θα επαναληφθεί και στον ‘Ιησού από τη Ναζαρέτ’ που θα σκηνοθετήσει λίγα χρόνια αργότερα κλείνοντας τον μικρό ‘θρησκευτικό’ (ως πολυπολιτισμική φιλοσοφική αναζήτηση) κύκλο του σκηνοθέτη με εμφατικό τρόπο» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Το σενάριο συνυπογράφουν ο Τζεφιρέλι και η πολυβραβευμένη σεναριογράφος και σκηνοθέτης Λίνα Βερτμίλερ. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Γκράχαμ Φόλκνερ και στον ρόλο του Πάπα Ιννοκέντιου ΙΙΙ ο Άλεκ Γκίνες.  

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back