Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανακοίνωση για το Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Ανακοίνωση για το Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2020, 11:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο διευκρινίζει, σχετικά με τη διακοπή της λειτουργίας των συναλλαγών στο σύστημα Κτηματολογίου που τηρεί το Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων, ότι έως ότου υλοποιηθεί ο νόμος 4512/2018 και λειτουργήσει το Κτηματολογικό Γραφείο Ηπείρου στα Γιάννενα, το Υποθηκοφυλακείο και οι εργαζόμενοί του υπάγονται οργανικά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτό έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του, αξιοποιώντας το προσωπικό του.

«Επισημαίνουμε πως η ‘πρωτοβουλία’ της διακοπής των υπηρεσιών κτηματολογίου, θα πρέπει να αξιολογηθεί από το εποπτεύον Υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο οφείλει να μεριμνήσει για την ταχεία αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου» αναφέρει το Κτηματολόγιο και προσθέτει:

«Η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου αποτελεί εθνικό στόχο και η απρόσκοπτη λειτουργία του θεσμού διά των υπηρεσιών του, με όρους σύγχρονους και ανταποκρινόμενους στις απαιτήσεις των συναλλαγών, επιβάλει να (συν)εργαστούμε αποτελεσματικά προκειμένου οι πολίτες, η κοινωνία και η χώρα να ωφεληθούν. Κάθε (συνειδητή ή ασυνείδητη) δυσλειτουργία, δεν συνεισφέρει στον τελικό σκοπό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back