Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Από τη δολοφονία Σταματιάδη μέχρι την Άρτα

Εικόνα του άρθρου Από τη δολοφονία Σταματιάδη μέχρι την Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2019, 11:30
ΗΠΕΙΡΟΣ

Με δράση και στην περιοχή της Άρτας βαρύνονται, σύμφωνα με την αστυνομία, μέλη της οργάνωσης που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά, τον Απρίλιο του 2018.

«Μετά από πολύμηνη και επισταμένη έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εξακριβώθηκαν οι τόποι διαμονής τους και προσδιορίστηκε όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Για συμμετοχή στην οργάνωση κατηγορούνται έντεκα άτομα, ενώ αναζητείται ακόμα ένα, αγνώστων στοιχείων.

Στις 7 Φεβρουαρίου έγινε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας, όπου συνελήφθησαν οκτώ από τα κατηγορούμενα ως μέλη της οργάνωσης.

Ένα ακόμα άτομο συνελήφθη στις Βρυξέλλες, στις 6 Φεβρουαρίου. Δύο ακόμα άτομα που θεωρούνται μέλη της οργάνωσης βρίσκονται εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην ανθρωποκτονία της Κηφισιάς «συμμετείχε ο συλληφθείς στο Βέλγιο, τα άλλα δύο ταυτοποιημένα άτομα, που βρίσκονται εκτός Ελλάδας καθώς και το μη ταυτοποιημένο μέλος της οργάνωσης».

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκε μια ακόμα ληστεία, πενήντα πέντε κλοπές κλοπών και εννέα απόπειρες κλοπών σε οικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις καθώς και μία απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ Τράπεζας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2018 και εκτείνονταν σε διάφορες περιοχές και κυρίες σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Λακωνία, Άρτα, Φωκίδα, Αρκαδία, Ηλεία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η οργάνωση επέλεγε περιοχές όπου πραγματοποιούνταν κοινωνικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τοπικά πανηγύρια, κατά τη διάρκεια των οποίων απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες σπιτιών ή καταστημάτων.

Τα κλοπιμαία διοχετεύονταν κατόπιν σε ενεχυροδανειστήρια.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back