Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δ. Δημητρίου: «Ήρθε η ώρα να ξεβολέψουμε συμφέροντα»

Εικόνα του άρθρου Δ. Δημητρίου: «Ήρθε η ώρα να ξεβολέψουμε συμφέροντα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/03/2019, 00:49
ΗΠΕΙΡΟΣ

Παρουσία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, έκανε την πρώτη του επίσημη ομιλία ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Δημήτρης Δημητρίου.

Ο κ. Δημητρίου μίλησε στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης του ΚΙΝΑΛ και απηύθυνε ένα κάλεσμα συμπόρευσης.

 «Το τρίπτυχο ‘Ολότητα-Ισότητα-Συνεργασία’, είναι οι κατευθυντήριοι άξονες του οράματός μας για την Ήπειρο όπως την ονειρευόμαστε. Μια περιφέρεια, που θα είναι πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις και όχι ουραγός, όπως την έχουμε δυστυχώς συνηθίσει μέχρι τις μέρες μας. Ήρθε η ώρα να ξεβολέψουμε κατεστημένες σχέσεις, γνωριμίες, συμφέροντα και βολέματα» τόνισε.

Ο κ. Δημητρίου, εκ των πραγμάτων, στάθηκε ιδιαίτερα στο νομό Πρέβεζας, για τον οποίο εκτίμησε ότι είναι ο πιο παραμελημένος, με την ανεργία να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα (25%). Για την καταπολέμηση της ανεργίας, όπως είπε, απαιτούνται επενδύσεις σε έργα υποδομής και στήριξη της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα και στον κλάδο του τουρισμού. Αναγκαία για την ανάπτυξη της Πρέβεζας έκρινε τη διασύνδεση της τοπικής οικονομίας με το αεροδρόμιο του Ακτίου και την περαιτέρω εμπορική του αξιοποίηση από την πολιτεία, για την ενδυνάμωση και αύξηση του τουριστικού «ρεύματος». 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης έβαλε στο πλάνο και τα διόδια, λέγοντας ότι οι Πρεβεζάνοι δεν θα πρέπει να πληρώνουν διόδια όταν κινούνται για εργασιακούς λόγους από την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου. «Θα απαιτήσουμε την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής. Θα απαιτήσουμε την αποκατάσταση των αρχαιολογικών χώρων και την ανάδειξή τους ώστε να αυξηθεί το τουριστικό προϊόν της Πρέβεζας. Θα απαιτήσουμε την τουριστική προβολή της μεγαλύτερης κολυμβητικής ακτής στην Ευρώπη. Θα απαιτήσουμε η Πρέβεζα να αλλάξει όψη και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη» είπε στην ομιλία του. Γενικότερα, για την Ήπειρο είπε πολλά και διάφορα. Μεταξύ άλλων  υποστήριξε ότι η Ήπειρος πρέπει να ενταχθεί στο καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ ως κίνητρο ανάπτυξης όπως συμβαίνει στα νησιά του Αιγαίου.

Ο κ. Δημητρίου, κατά την εκδήλωση, παρουσίασε και τους πρώτους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Ήπειρος Όλον» για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι πρώτοι έξι υποψήφιοι είναι:

-Γιαμάς Ιωάννης, ελεύθερος επαγγελματίας και β’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

-Ζήση Παναγιώτα-Μαρία, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, είναι εκπρόσωπος Εργατικού Κέντρου και μέλος του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων.

-Καρακασίδης Αθανάσιος, προϊστάμενος πωλήσεων σε εταιρία

-Συγκούνα Χριστίνα, δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση πώλησης ετοίμων ενδυμάτων

-Τσούτσης Δημήτριος (Άκης), διευθυντής οδοντιατρικής του ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου. Στο παρελθόν έχει διατελέσει διοικητής στο Νοσοκομείο Πρεβέζης και γραμματέας στη Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Πρεβέζης 

-Φραγκούλης Παύλος, ελεύθερος επαγγελματίας. Ήταν υποψήφιος βουλευτής νομού Πρέβεζας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στις εκλογές του 2015

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back