Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Διαγράφουν την Ηγουμενίτσα από τον ακαδημαϊκό χάρτη»

Εικόνα του άρθρου «Διαγράφουν την Ηγουμενίτσα από τον ακαδημαϊκό χάρτη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2018, 22:23
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δεν είναι ικανοποιημένος ο Δήμος Ηγουμενίτσας με την εξέλιξη για το μοναδικό τμήμα ΤΕΙ που έχει απομείνει στην πόλη. Στη δήλωσή του ο δήμαρχος Γιάννης Λώλος αναφέρει ότι «το σχέδιο νόμου όπως και όλες οι προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, στοχεύουν στην διαγραφή της Ηγουμενίτσας από τον ακαδημαϊκό χάρτη».  

Κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου «και το περιβάλλον του» για εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας, «αναβάλλοντας την ίδρυση τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα, στο άγνωστο μέλλον και μάλιστα υπό προϋποθέσεις. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι απόψεις των τοπικών φορέων και με τον υπουργό να αρνείται πεισματικά την οποιαδήποτε συνάντηση με τους τοπικούς φορείς».

Ζητάει από τους βουλευτές Θεσπρωτίας «να αντιληφθούν την κρισιμότητα της στιγμής και σε συνεργασία να διεκδικήσουμε το καθόλα δίκαιο αίτημά μας».

Σημειώνεται ότι τελικά, στην Ηγουμενίτσα θα λειτουργήσει τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, αλλά από το μεθεπόμενο ακαδημαϊκό έτος και μόνο εάν συμφωνήσει το πρυτανικό συμβούλιο. 



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back