Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δροσιά-Πεντέλη-Ζευγάρια ολοταχώς..

Εικόνα του άρθρου Δροσιά-Πεντέλη-Ζευγάρια ολοταχώς..
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2019, 17:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σχέδιο Δροσιάς-Πεντέλης ή πιο επίσημα «Μελέτης Πράξης Εφαρμογής της πολεοδομικής Ενότητας ΧΧΙΙΙ της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων του Δήμου Ιωαννιτών στις περιοχές Δροσιά – Πεντέλη – Ζευγάρια – Τσιφλικόπουλο» πέρασε και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οπότε, πλέον δεν υφίσταται κάποιος τυπικός οικονομικός φραγμός (η μελέτη είναι αρκετά δαπανηρή) και ο Δήμος μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της.

Το θέμα είναι ανοιχτό εδώ και τέσσερις δεκαετίες, με τις γειτονιές που βρίσκονται γύρω από το αισθητικό δάσος, να μην έχουν τα «τυπικά προσόντα» για μια σειρά αναγκαίες υποδομές.

Η πολεοδομική μελέτη έχει εγκριθεί από το 1986, ωστόσο μια διαρκής διαδοχή ακυρώσεων, επανεγκρίσεων και έλλειψης πόρων, έφερε τις γειτονιές σήμερα, στην ίδια περίπου κατάσταση με τότε.

Η πράξη εφαρμογής θα κοστίσει περίπου 1 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί με ίδιους πόρους. Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τόνισε σχετικά: «Οι περιπέτειες των κατοίκων της περιοχής μετά από 33 περίπου χρόνια σιγά, σιγά τελειώνουν. Αποτέλεσε κεντρική μας πολιτική επιλογή η χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της μελέτης για μια περιοχή που έχει υπομείνει δεκαετίες ολόκληρες για το αυτονόητο» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Θα είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε βήμα βήμα την εκτέλεση της μελέτης και διαβεβαιώνουμε τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών ότι το αποτέλεσμά της θα δικαιώσει τα χρόνια της αναμονής τους».

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης τόνισε επίσης ότι «μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο είμαστε ένα βήμα πριν τελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα τα βάσανα των συνδημοτών μας που μένουν στις περιοχές αυτές.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back