Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα ίδρυμα αφιερωμένο στον Κάρολο Παπούλια

Εικόνα του άρθρου Ένα ίδρυμα αφιερωμένο στον Κάρολο Παπούλια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2019, 14:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην ίδρυση και λειτουργία ιδρύματος στην Πωγωνιανή, με σκοπό την ανάδειξη σελίδων της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας και της προσωπικότητας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας  Κάρολου Παπούλια προσανατολίζεται ο Δήμος Πωγωνίου.

Ο Κάρολος Παπούλιας έζησε στην Πωγωνιανή στα μαθητικά του χρόνια και έκτοτε διατηρεί στενούς δεσμούς με το χωριό και τους κατοίκους του.

Την πρόταση κατέθεσαν στον κ. Παπούλια ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο αντιδήμαρχος Στυλιανός Κουκουλάρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Λίτσας και Γρηγόρης Μποντίνης και ο πρόεδρος της Πανπωγωνησιακής Ένωσης Γρηγόρης Άρμπυρος σε φιλική συνάντηση που είχαν μαζί του στο γραφείο του, στην Αθήνα, την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πωγωνίου, ο κ. Παπούλιας ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση.

«Η λειτουργία Ιδρύματος για τον κύριο Κάρολο Παπούλια είναι θέμα που απασχολεί χρόνια την τοπική κοινωνία, η οποία αναζητά τον καλύτερο τρόπο για να τιμήσει τον ίδιο για τη σημαντική πορεία του στην ελληνική πολιτική ζωή αλλά και για την αξιοποίηση της πολιτικής και πνευματικής του κληρονομιάς στην μελλοντική της πορεία», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αντιδήμαρχος κ. Κουκουλάρης.

Ως έδρα του ιδρύματος προτάθηκαν ιστορικά κτίρια της Πωγωνιανής, που παραμένουν αναξιοποίητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back