Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επίσκεψη στο Πωγώνι

Εικόνα του άρθρου Επίσκεψη στο Πωγώνι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2020, 20:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνέχισε τις περιοδείες του στο νομό Ιωαννίνων, με επίσκεψη στο Καλπάκι, το Δελβινάκι, τον Παρακάλαμο και τη Βροντισμένη.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν η βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ο πρώην βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο δημοτικός σύμβουλος Πωγωνίου Σταύρος Ζηκόπουλος, μέλη της νομαρχιακής επιτροπής και της οργάνωσης μελών Πωγωνίου. Συναντήθηκαν με το δήμαρχο Κώστα Καψάλη, τους αντιδημάρχους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Συζήτησαν κυρίως θέματα όπως η ανάγκη εκσυγχρονισμού του δικτύου άρδευσης της κοιλάδας Καλαμά, η οδική σύνδεση Ιόνιας-Κακκαβιάς, η αξιοποίηση του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας στην Πωγωνιανή, η ολοκλήρωση των έργων του προγράμματος ΦιλόΔημος, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τον υγειονομικό έλεγχο στα σύνορα με την Αλβανία.

Επίσης, αναφέρθηκαν στην «ανάγκη στήριξης των μικρών και ορεινών Δήμων τόσο με οικονομικές ενισχύσεις όσο και με στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό» και στην επιτακτική ανάγκη «εκπόνησης χωροταξικού σχεδίου στο Δήμο Πωγωνίου, δίνοντας τη δυνατότητα λελογισμένης ανάπτυξης της περιοχής προς όφελος των τοπικών κοινωνικών και την προστασία του περιβάλλοντος».

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου και συζήτησε με το προσωπικό για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει από την πανδημία, «καθώς και τις ιδιαίτερες συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει με τους ασθενείς που χρήζουν άμεσης νοσηλείας από τη γειτονική Αλβανία και τη διακομιδή τους σε υγειονομικές δομές της χώρας».

Στον Παρακάλαμο και τη Βροντισμένη, τα μέλη της αντιπροσωπείας συζήτησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο σε υγειονομικά θέματα όσο και σε ζητήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «που αφορούν στην ερήμωση των χωριών και την οικονομική δυσπραγία που δημιουργεί η έλλειψη επισκεπτών, καθώς και να παρουσιάσουν διεξοδικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Μένουμε Όρθιοι».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back