Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Επιστροφές»: Το «Μπουλούκι» στην Αρίστη

Εικόνα του άρθρου «Επιστροφές»: Το «Μπουλούκι» στην Αρίστη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/01/2020, 21:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παρουσίαση-ανοιχτή συζήτηση με αφορμή το συμμετοχικό εργαστήριο πέτρινης δόμησης με τίτλο «Επιστροφές-Νέο Καλντερίμι στην Αρίστη Ζαγορίου», που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2020, διοργανώνουν ο Σύλλογος Νέων Αρίστης και το «Μπουλούκι» την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Aristi Mountain Resort.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση σχετικά με τη δομή και το προτεινόμενο έργο του εργαστηρίου, στο οποίο καλείται να συμμετάσχει ενεργά η αριστινή και η ευρύτερη ζαγορίσια κοινότητα.

Επιπλέον, θα αποτελέσει την έναρξη του διαλόγου σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση του ζαγορίσιου τοπίου, καθώς και με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που αφορά την αποκατάσταση των καλντεριμιών σε παραδοσιακούς οικισμούς, ο οποίος θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου με παράλληλες δράσεις.

Το «Μπουλούκι», το περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, τα δύο τελευταία χρόνια, έχει ιδιαίτερα ενεργή παρουσία στα Τζουμέρκα, με τις δράσεις του πια να επεκτείνονται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back