Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ερώτηση στην Περιφέρεια για την Παραμυθιά

Εικόνα του άρθρου Ερώτηση στην Περιφέρεια για την Παραμυθιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2020, 19:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου Γιώργος Πρέντζας, κατέθεσε ερώτηση στο περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με τα κρούσματα στην Παραμυθιά, αλλά και το σχέδιο για αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών σε σύνορα, ιδιωτικές κλινικές, γηροκομεία, την ετοιμότητα των δομών υγείας, την κατάσταση στις τουριστικές υποδομές κ.α.

Στην ερώτηση, ο κ. Πρέντζας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η μαζική εμφάνιση κρουσμάτων στην Παραμυθιά «αποτελεί δικαιολογημένα αιτία ανησυχίας στην περιοχή, για τις επιπτώσεις στην δημόσια υγεία αλλά και για τις επιπτώσεις στις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής» και σηματοδοτεί την ανάγκη «υψηλού βαθμού προετοιμασίας σε κάθε γωνιά της Ηπείρου για την πρόληψη εκδήλωσης κρουσμάτων , τον έγκαιρο εντοπισμό όσων εκδηλωθούν και τον περιορισμό της διασποράς».

Αναφέρεται επίσης στην επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στα Γιάννενα Νίκου Χαρδαλιά, λέγοντας ότι «δεν συνοδεύτηκε με αυτοψία στην Παραμυθιά και η τοποθέτηση του ήταν γενικού και όχι ειδικού χαρακτήρα τονίζοντας ότι κριτήριο δεν αποτελεί πάντα ο αριθμός των δειγμάτων αλλά και η διασπορά του ιού».

Τονίζει ότι η «εμπλοκή και ευθύνη της περιφερειακής αρχής είναι θεσμικά προσδιορισμένη και αφορά όλη την Ήπειρο. Παρά το χαμηλό αριθμό κρουσμάτων στην 1η φάση της πανδημίας, ειδική εμπειρία υπήρξε και από την εμπλοκή της περιφέρειας στην ενίσχυση μονάδων υγείας, από την εκδήλωση κρουσμάτων σε τυροκομείο στην Άρτα και από τους ελέγχους στα σύνορα με την Αλβανία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back