Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Ήπειρος με ευρωπαϊκό προσανατολισμό»

Εικόνα του άρθρου «Ήπειρος με ευρωπαϊκό προσανατολισμό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2019, 10:22
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τους υποψήφιους-ες της Θεσπρωτίας παρουσίασε ο Γιώργος Ζάψας στην κεντρική ομιλία του στην Ηγουμενίτσα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν θέλουμε να τάξουμε μεγάλα έργα και να δώσουμε υποσχέσεις. Θέλουμε να μοιραστούμε το όραμά μας για μια Ήπειρο με ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

Άφησε αιχμές κατά του περιφερειάρχη λέγοντας ότι «στις 26 Μαΐου, αποκαθιστούμε τη δημοκρατία, τη συμμετοχή, τη διαφάνεια στη διοίκηση της Περιφέρειας» και ανέφερε την απλή αναλογική και την καθιέρωση δημοψηφισμάτων ως δυνατότητες αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών και ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών στη χάραξη πολιτικών.

«Το Κοινό των Ηπειρωτών είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σύνθεση θέσεων και απόψεων, με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό» πρόσθεσε

Είπε ακόμα ότι έργα όπως το Εμπορευματικό Κέντρο «δημιουργούν νέες προοπτικές που θα πρέπει και άμεσα να αξιοποιηθούν από τους επαγγελματίες, το Επιμελητήριο, τον ΟΛΗΓ ώστε να επωφεληθεί πρώτα απ’ όλα η Θεσπρωτία και στη συνέχεια ολόκληρη η Ήπειρος».

Κατέληξε λέγοντας ότι «οφείλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε η Θεσπρωτία να επωφεληθεί από την γεωστρατηγική της θέση και απ’ όσα απλόχερα της χάρισαν η γη και η θάλασσα. Αυτό θέλουμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, για την δυτική πύλη της χώρας, και αυτό θα κάνουμε πράξη σαν επόμενη διοίκηση της περιφέρειας Ηπείρου».

Τον Γιώργο Ζάψα προλόγισαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Μεταφορών Θάνος Βούρδας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back