Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ιωάννινα Hackathon» στο Τεχνολογικό Πάρκο

Εικόνα του άρθρου «Ιωάννινα Hackathon» στο Τεχνολογικό Πάρκο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2019, 02:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το «Ιωάννινα Hackathon 2019» διοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από 10 έως 12 Μαΐου, στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

Το «Ιωάννινα Hackathon 2019» είναι ένας διαγωνισμός για την ανάπτυξη και την δημιουργία εφαρμογών που θα απαντούν σε πραγματικές ανάγκες της πόλης των Ιωαννίνων, θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κάτοικων και των επισκεπτών της, και θα ενισχύουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Έχει σκοπό να εισάγει καινοτομία στις δομές του Δήμου και της πόλης και να ενισχύσει το οικοσύστημα της νεανικής επιχειρηματικότητας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι προτάσεις των εφαρμογών θα αφορούν ολοκληρωμένες λύσεις/υπηρεσίες πάνω στις πέντε θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί: βιώσιμη κινητικότητα-μεταφορές, τουρισμός-πολιτισμός, υγεία-ευεξία, καθημερινότητα πολιτών, κτιριακές υποδομές-ενέργεια. Οι ομάδες των τριών καλύτερων προτάσεων θα βραβευτούν.

Επίσης, στο πλαίσιο του «Ιωάννινα Hackathon 2019» θα διοργανωθούν παράλληλες δράσεις (GreenHouse Workshop) με σκοπό την ενθάρρυνση των νέων να εμπλακούν στον επιχειρηματικό στίβο, και την καλλιέργεια της επιχειρηματικής σκέψης γενικότερα. Συνεργάτες του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του American College of Thessaloniki (ACT) θα υλοποιήσουν εργαστήρια startup επιχειρηματικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back