Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Κοινή διακήρυξη κατά των εξορύξεων

Εικόνα του άρθρου Κοινή διακήρυξη κατά των εξορύξεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2019, 19:20
ΗΠΕΙΡΟΣ

Πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων ενώνουν τις δυνάμεις τους. Σε κοινή διακήρυξή τους ενημερώνουν θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους κατά των εξορύξεων.

«To κόστος των εξορύξεων και της κλιματικής κρίσης υπερβαίνουν κατά πολύ τα υποτιθέμενα οικονομικά οφέλη, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην εθνική οικονομία» τονίζουν. Και προσθέτουν: «Αναγνωρίζουμε ότι η χρήση υδρογονανθράκων συντελεί στην κλιματική κρίση, οι συνέπειες της οποίας θα είναι δυσβάσταχτες αν δεν ευθυγραμμιστούν άμεσα οι πολιτικές των κυβερνήσεων με τις υποδείξεις της επιστήμης, και συγκεκριμένα με τα πορίσματα της Ειδικής Έκθεσης για τον 1,5°C της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ». Οι πρωτοβουλίες δηλώνουν επίσης ότι υποστηρίζουν τις μαθητικές πορείες/διαμαρτυρίες για το κλίμα και ότι συμμετέχουν στο παγκόσμιο κίνημα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Οι οργανώσεις που υπογράφουν την κοινή διακήρυξη, είναι: Πρωτοβουλία Πολιτών «Σώστε την Ήπειρο», SOS Epirus - Δίκτυο Πολιτών Ενάντια στην Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, Πρωτοβουλία Πολιτών Άρτας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, Πρωτοβουλία Πολιτών Πάργας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ), Πρωτοβουλία πολιτών Πάτρας ενάντια στις εξορύξεις,  Πρωτοβουλία NO OIL Θεσπρωτίας, Πρωτοβουλία Ζακύνθου για ένα Ιόνιο Ελεύθερο από Υδρογονάνθρακες, Πρωτοβουλία Πολιτών Πρέβεζας ενάντια στις εξορύξεις, Κέρκυρα χωρίς ορυκτά καύσιμα, Free Fossil Corfu,  Εθελοντική Ομάδα Παξών, Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης.


*Φωτογραφία από παλιότερη διαμαρτυρία της πρωτοβουλίας "Σώστε την Ήπειρο" έξω από τη Βουλή

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back