Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κόνιτσα-Πωγωνιανή: Δύο δημόσιες δομές για ασυνόδευτα παιδιά

Εικόνα του άρθρου Κόνιτσα-Πωγωνιανή: Δύο δημόσιες δομές για ασυνόδευτα παιδιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2019, 17:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο δημόσιες δομές, οι Μονάδες Προστασίας Παιδιού σε Κόνιτσα και Πωγωνιανή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα τους.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας με πρόεδρο την Κατερίνα Μιτοπούλου προχώρησε στην υπογραφή  προγραμματικής συμφωνίας με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) για τη λειτουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών-προσφύγων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι δύο δομές που θα γίνουν στις διαθέσιμες κτιριακές εγκαταστάσεις της Κόνιτσας και της Πωγωνιανής, αναμένεται να λειτουργήσουν σε τέσσερις μήνες. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας σημειώνει επίσης ότι «για την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών και την άμεση έναρξη της λειτουργίας των δομών έχει αρχίσει ήδη και η διερεύνηση για την ανεύρεση του κατάλληλου συνεργάτη σχετικά με τη λειτουργία τους, κατόπιν της ολοκλήρωσης των έργων. Στόχος μας είναι εντός του τετραμήνου και σε συνεργασία με το εποπτεύον υπουργείο να ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα».

Οι διαπραγματεύσεις με τον Δ.Ο.Μ. για τη μετεξέλιξη των δύο δομών, με στόχο πάντα την παιδική προστασία, είχαν ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο. Για την πρωτοβουλία αυτή υπήρξε σύμφωνη γνώμη τόσο της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου όσο και της νέας υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου. Για τη λειτουργία των δομών, θα χρειαστεί και επιπρόσθετο προσωπικό.

Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου έρχεται λοιπόν να κάνει ένα νέο βήμα, διαθέτοντας και την ανάλογη εμπειρία. Από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι πέρσι, η Μονάδα Προστασίας Παιδιού στην Κόνιτσα είχε μετατραπεί σε μια (δημόσια) δομή φιλοξενίας προσφύγων, αποτελώντας ένα παράδειγμα προς μίμηση. Το 2009, η ίδια Μονάδα αποτέλεσε το «σπίτι» παιδιών από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back