Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Μagna Crecia» στο Κάστρο της Άρτας

Εικόνα του άρθρου «Μagna Crecia» στο Κάστρο της Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2019, 16:05
ΗΠΕΙΡΟΣ

Tη Συμφωνική Ορχήστρα «Magna Grecia» από τον Τάραντα της Ιταλίας φιλοξενεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 19:00, στο θέατρο του Κάστρου της Άρτας.

Περισσότεροι από 30 μουσικοί και τέσσερις τενόροι και σοπράνο επί σκηνής, υπό την καθοδήγηση του γνωστού μαέστρου Piero Romano, θα ερμηνεύσουν ιταλικές και άλλες άριες, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν τον ύμνο που συνέθεσαν οι μουσικοί Simone Falkone και Claudia Ostouni εμπνεόμενοι από την ιστορία και τα μνημεία της αρχαίας Ηπείρου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Μία Συναυλία για την ειρήνη» που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται από τον Δήμο του Φίερι σε συνεργασία με το Δήμο Τιράνων και την Περιφέρεια της Απουλίας. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και κοινωνικό εγχείρημα που περιλαμβάνει σειρά από συναυλίες με στόχο την προώθηση της ιδέας της ειρήνης μεταξύ των κατοίκων στην περιοχή της Απουλίας, της Ηπείρου και της Αλβανίας.

Τη συναυλία διοργανώνουν από κοινού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ο Δήμος Αρταίων, η Περιφέρεια της Απουλίας Ιταλίας και ο Δήμος του Φίερι της Αλβανίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back