Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μάκης Χατζηεφραιμίδης: Από το Διοικητήριο στην Κόνιτσα

Εικόνα του άρθρου Μάκης Χατζηεφραιμίδης: Από το Διοικητήριο στην Κόνιτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2019, 23:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης είναι ένα πρόσωπο που έχει ταυτιστεί με την πορεία της τοπικής αυτοδιοίκησης (και του τοπικού ΠΑΣΟΚ). Σήμερα ήταν η τελευταία του εμφάνιση στα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου. Από 1η Σεπτεμβρίου, αναλαμβάνει τα νέα καθήκοντά του, στον τόπο καταγωγής του, στην Κόνιτσα. 

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά την απόφασή του να μη συμμετέχει στο εγχείρημα που δημιούργησε την περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», έθεσε υποψηφιότητα για το τοπικό συμβούλιο Κόνιτσας. Οι Κονιτσιώτες τον εξέλεξαν πρόεδρο. Από τα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου αποχαιρέτισε τους συναδέλφους του, ζητώντας και μια συγνώμη σε όσους υπήρξε πιο… εκρηκτικός. Πέραν του αποχαιρετισμού, κάλεσε τα μέλη του συμβουλίου, πολλά από τα οποία θα συμμετέχουν στη νέα σύνθεση, να μην ξεχάσουν την Κόνιτσα.

Ο κ. Χατζηεφραιμίδης, γεννημένος το 1952, εκλέχτηκε για πρώτη φορά νομαρχιακός σύμβουλος το 1984 ως εκπρόσωπος της επαρχίας Κόνιτσας. Συνέχισε να υπηρετεί τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση μέχρι το 1990 όταν και εκλέχτηκε δήμαρχος Κόνιτσας  –τότε που, όπως λέει ο ίδιος, «δεν περίμενε κανείς να βγει δήμαρχος ένας πρόσφυγας» (καταγωγή από τη Μικρά Ασία). Στο αξίωμα του δημάρχου έμεινε μέχρι το 2006. Το 2006 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος και από το 2010 περιφερειακός σύμβουλος… 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back