Oikonomou pisoi

Μαντάς-Τζούφη στα Τζουμέρκα

Εικόνα του άρθρου Μαντάς-Τζούφη στα Τζουμέρκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2019, 19:51

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι υποψήφιοι-ες του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα. Η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, μαζί με τον Χρήστο Μαντά, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου τα χωριά Πετροβούνι, Χουλιαράδες, Βαπτιστή, Μιχαλίτσι, Αμπελοχώρι, Ραφταναίους και Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Πριν από λίγες μέρες, οι δύο υποψήφιοι επισκέφθηκαν τον ΕΦΚΑ, τις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ, το ΕΚΑΒ και τον ΟΑΕΔ

Στο ΕΚΑΒ συζήτησαν την ανάγκη αναβάθμισης των συστημάτων, των υπηρεσιών αλλά και του προσωπικού μέσα από την μετεκπαίδευσή του και στο ΠΕΔΥ διαπίστωσαν ότι «η λειτουργία του εργαστηρίου καλύπτει τους ασφαλισμένους για τις περισσότερες αναγκαίες εργαστηριακές εξετάσεις χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση».

Στον ΕΦΚΑ, αναφέρθηκε το κτιριακό πρόβλημα και οι υποψήφοι-ες δεσμεύτηκαν ότι «θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίλυσή του».

Στο ΟΑΕΔ τέλος, αναφέρουν ότι «σημαντικός είναι ο αριθμός των ωφελούμενων, ιδιαίτερα στις κρίσιμες παραγωγικές ηλικίες και τους νέους επιστήμονες, χρειάζεται όμως να υπάρξει διάθεση καλής συνεργασίας των τοπικών επιχειρήσεων  με τον ΟΑΕΔ για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των προγραμμάτων αλλά και την αξιοποίηση ενός αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η περιοχή. Επίσης, όπως τονίστηκε στη συζήτηση, ο ΟΑΕΔ μέσα από τις επιμορφωτικές του δομές μπορεί να επιμορφώνει τους άνεργους, να τους παρέχει εξειδίκευση και να ενισχύει με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα εξεύρεσης εργασίας».

Η κα Τζούφη επισκέφθηκε επίσης τη Μεγάλη Γότιστα όπου είχε συναντήσεις με κατοίκους και κτηνοτρόφους της περιοχής και συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, καθώς και Μεγάλο Περιστέρι και Μέτσοβο.

Ο Γιάννης Καραγιάννης είχε συναντήσεις με επαγγελματίες και αγρότες στην Ελεούσα του Δήμου Ζίτσας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας περιόδευσε στα χωριά Κρυφοβό, Αβγό, Επισκοπικό, Μαντείο, Κωστάνιανη και Τύρια του Δήμου Δωδώνης. Το πρωί του Σαββάτου 29/6 περιόδευσε στα χωριά Βασιλικό, Κεφαλόβρυσο, Βήσσανη, Δελβινάκι, Κτίσματα, Δολιανά και Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου.

 



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back