Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με εικόνες Πρέβεζας στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Εικόνα του άρθρου Με εικόνες Πρέβεζας στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2019, 10:26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μαρία Ξινοπούλου είναι ρωσίδα παραγωγός, παντρεμένη με τον Ανέστη Ξινόπουλο. Συμμετέχει στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με το φιλμ «Ο σημαντικότερος Έλληνας της Ρωσικής Αυτοκρατορίας», για τη ζωή του δούκα Ιβάν Αντόνοβιτς Καποδίστρια.

Η ταινία γυρίστηκε και στην Πρέβεζα, καθώς επίσης στη Ρωσία, το Ναύπλιο και την Κέρκυρα.

Η κα Ξινοπούλου, διευθύντρια της εταιρίας παραγωγής «Good Production» στη Μόσχα, λέει πως η ταινία αποτελεί για αυτήν ένα προσωπικό στοίχημα: «Δεν είμαι Ελληνίδα, αλλά πάνω από δεκαπέντε χρόνια σύζυγος του Έλληνα, του Ανέστη Ξινόπουλου, που είχε διατελέσει πρόεδρος του ελληνικού συλλόγου της Μόσχας. Ερωτευμένη με Έλληνα σημαίνει ερωτευμένη με την Ελλάδα, το ελληνικό πολιτισμό. Πάντα ήθελα να συμβάλω σε αυτό που λέγεται «διπλωματία της τέχνης του κινηματογράφου», λέει. Νιώθω πραγματικά ευτυχισμένη ότι πραγματοποιήθηκε το όνειρο μου. Ίσως, ‘μας βοήθησε’ και ο Ιβάν Αντόνοβιτς Καποδίστριας», λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ.

Φυσικά, η ταινία δεν είναι μια απλή καταγραφή της ζωής του Καποδίστρια, αλλά εντάσσεται και στο ευρύτερο πλαίσιο των ελληνορωσικών σχέσεων, μιας και την έχει χορηγήσει το ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη...



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back