Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Το μέλλον είναι εδώ για το Πέραμα»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2019, 13:55
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τα έργα που έγιναν ή «έρχονται», όπως είπε ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Θωμάς Μπέγκας, παρουσιάστηκαν στην προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης στο Πέραμα.

«Η επόμενη τετραετία - με τα έργα που έχουμε ήδη σχεδιάσει και εξασφαλίσει χρηματοδότηση - θα είναι κυριολεκτικά μια … ‘άλλη μέρα’ για το Πέραμα» είπε ο κ. Μπέγκας μεταξύ άλλων, για τον ποδηλατοπεζόδρομο που θα ενώσει τα Γιάννενα με το Πέραμα, το νέο φωτισμό του σπηλαίου, την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, κ.α.

Συνέχισε λέγοντας πως «τη νέα τετραετία, η νέα δημοτική αρχή – που είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε εμείς – θα έχει να υλοποιήσει ένα έργο περίπου 200 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ, από δικούς μας πόρους και διάφορες άλλες πηγές χρηματοδότησης που έχουμε εξασφαλίσει. Ένα σημαντικό κομμάτι από αυτά αφορά τη δημοτική ενότητα Περάματος».  

O κ. Μπέγκας μίλησε για έργα βελτίωσης και αναβάθμισης υποδομών με συνολικό κόστος 2,5 εκατ. ευρώ που «ολοκληρώθηκε ή εξελίσσεται» και άλλα ακόμα, με την ίδια αποστολή, για την αγροτική οδοποιία κ.α.  

Για τα οικονομικά τόνισε ότι «αποδίδεται δικαιοσύνη» στο Πέραμα, με την απόδοση των εσόδων «που εισπράττει ο Δήμος από τις κεραίες στους Λιγγιάδες και από τις εταιρείες εμφιάλωσης νερού στην Κρανούλα και την Περίβλεπτο».

Για το τουριστικό «αποτύπωμα», ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι «το σχέδιο που υλοποιεί η σημερινή Δημοτική Αρχή στοχεύει να ενισχυθεί η τουριστική και αθλητική του ταυτότητα, για να πάρει αυτό που του αναλογεί από το διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα στα Γιάννενα» και αναφέρθηκε εκτεταμένα στον πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο που θα ενώσει το Πέραμα με τα Γιάννενα ως «καθοριστικό για το μέλλον του Περάματος».

Αναφέρθηκε επίσης στο αθλητικό κέντρο στην παραλίμνια περιοχή του Περάματος, «που μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ανέλαβε τη διαχείριση του ο Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος και πλέον με σταθερά βήματα θα λειτουργήσει με τρόπο που θα γίνει σημείο αναφορά για την περιοχή» και στο σχεδιασμό για γραμμή Νησί-Πέραμα-Μώλος με τα καραβάκια στην Παμβώτιδα.

«Το Πέραμα είναι μια τουριστική περιοχή. Σε αυτή την ‘ταυτότητα’ επενδύουμε για να μπει πλέον πολύ δυναμικά στον τουριστικό ‘χάρτη’ του Δήμου μας» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back