Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από 33 χρόνια, πράξη εφαρμογής

Εικόνα του άρθρου Μετά από 33 χρόνια, πράξη εφαρμογής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2019, 17:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της «Μελέτης Πράξης Εφαρμογής της πολεοδομικής Ενότητας ΧΧΙΙΙ της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων του Δήμου Ιωαννιτών στις περιοχές Δροσιά-Πεντέλη-Ζευγάρια-Τσιφλικόπουλο» προχώρησαν σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο ανάδοχος, παρουσία του αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας Γιώργου Βίνη.

Η εκπόνηση της μελέτης, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους, είναι το τελικό στάδιο για να κλείσει μια εκκρεμότητα 30 και πλέον χρόνων και για να ανοίξει ο δρόμος τόσο για έργα υποδομής όσο κυρίως για την πολεοδομική τακτοποίηση στις παραπάνω περιοχές.

«Είναι μια σπουδαία μέρα για το Δήμο και ειδικά για τις περιοχές της Δροσιάς, της Πεντέλης, των Ζευγαριών και του Τσιφλικόπουλου. Οι περιπέτειες των κατοίκων της περιοχής μετά από 33 περίπου χρόνια σιγά σιγά τελειώνουν. Αποτέλεσε κεντρική μας πολιτική επιλογή η χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της μελέτης πράξης εφαρμογής για μια περιοχή που έχει υπομείνει δεκαετίες ολόκληρες για το αυτονόητο» δήλωσε ο δήμαρχος. Για μια σημαδιακή μέρα μίλησε και ο κ. Βίνης. «Η υπόσχεση που δώσαμε ως δημοτική αρχή στους κατοίκους των περιοχών αυτών γίνεται πράξη. Φτάνουμε επιτέλους στην αρχή του τέλους. Ευχαριστώ τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε για να κατορθώσουμε κάτι που κι άλλες δημοτικές αρχές προσπάθησαν πολύ για να το πετύχουν αλλά δεν τα κατάφεραν», είπε.

Ο ίδιος τόνισε πως μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου 2.000 δηλώσεις ιδιοκτησίας, υπενθυμίζοντας ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται, χωρίς άλλη παράταση, στις 30 Απρίλιου.

Τέλος εκ μέρους των μελετητών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ευχαρίστησε το Δήμο και δεσμεύτηκε ότι η μελέτη θα ολοκληρωθεί άρτια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back