ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ναυτικός Όμιλος: Διεκδικώντας νέες υποδομές

Εικόνα του άρθρου Ναυτικός Όμιλος: Διεκδικώντας νέες υποδομές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/09/2019, 21:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας νέων στα Γιάννενα πριν από λίγες μέρες άνοιξε τον δρόμο στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων για να διεκδικήσει καλύτερες υποδομές με στόχο τη μετατροπή των Ιωαννίνων σε «ένα διεθνές κωπηλατικό κέντρο» που θα προσελκύσει εθνικές ομάδες για προπονήσεις από όλο τον κόσμο.

Έχοντας τη βασική αντίληψη ότι «η λίμνη μας θεωρείται σήμερα το καλύτερο κωπηλατοδρόμιο της χώρας», η διοίκηση του Ομίλου έθεσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου το όραμά της, έχοντας στο πλευρό της την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών. Η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μάρθα Παλαιοπάνου ζήτησε τη δέσμευση και την αρωγή των τοπικών φορέων για την υλοποίηση της δημιουργίας ενός διεθνούς κωπηλατικού κέντρου. Και στο πλάνο της διεκδίκησης έθεσε την παραχώρηση όλων των λεμβαρχείων του ΠΕΑΚΙ στον Όμιλο και την κατασκευή ενός γυμναστηρίου με εργόμετρα και ειδικά βάρη για τους φιλοξενούμενους κωπηλάτες. Τα λεμβαρχεία είχαν κατασκευαστεί το 1992 για τους μεσογειακούς αγώνες κωπηλασίας. Σήμερα, τα χρησιμοποιούν και άλλα σωματεία που δραστηριοποιούνται στη Λιμνοπούλα. «Δεν θέλουμε μόνο να έρχονται ομάδες από την Ευρώπη για αγώνες, αλλά και από άλλες περιοχές του κόσμου όπως ο Καναδάς γιατί η λίμνη μας θεωρείται σήμερα το καλύτερο κωπηλατοδρόμιο της χώρας», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Αλέξανδρος Μπερής. Τις δυνατότητες του χώρου του ΠΕΑΚΙ να στεγάσει πολλές ξένες ομάδες επεσήμαναν και οι πρωταθλητές κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος και Θανάσης Παλαιοπάνος.  

Στο πλευρό του Ομίλου βρέθηκαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος έκανε λόγο για «συνεργασία όλων των φορέων για να γίνουν τα Γιάννενα ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο», και θεματικός αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης ο οποίος είπε με σαφή τρόπο ότι «ως Περιφέρεια Ηπείρου πρέπει να βάλουμε πλάτη όχι μόνο για κωπηλατικές εγκαταστάσεις και προετοιμασίες ομοσπονδιών, αλλά και για τη διεκδίκηση διοργάνωσης στον τόπο μας κι ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος Κωπηλασίας».

Τα περί μετατροπής των Ιωαννίνων σε ένα διεθνές κωπηλατικό κέντρο συνοδεία των διεκδικήσεων είναι αρκετά περίπλοκα, δεδομένου ότι το ΠΕΑΚΙ είναι ένας χώρος για πολλά αθλήματα. Επιπλέον πρόκειται για δημόσιες υποδομές, οι οποίες ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back