Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο «πόλεμος» των πινακίδων στην Ηγουμενίτσα

Εικόνα του άρθρου Ο «πόλεμος» των πινακίδων στην Ηγουμενίτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2020, 15:30
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο «πόλεμος» του Δήμου Ηγουμενίτσας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σχετικά με τους πανεπιστημιακούς χώρους στην πόλη, συνεχίζεται. Ο Δήμος προ ημερών, σε «αντίποινα» για τη μη λειτουργία του τμήματος στην πόλη, υπόθεση που το ΥΠΕΠΘ προσπάθησε να μεταθέσει στο πανεπιστήμιο για να αποφύγει το πολιτικό κόστος, αποφάσισε να πάρει πίσω τις εκτάσεις που είχε παραχωρήσει.

Τώρα, η τοποθέτηση πινακίδων για την «πανεπιστημιούπολη Ηγουμενίτσας» προκαλεί αντίδραση: «Από τη μία έσπευσαν να διαγράψουν την πόλη από τον ακαδημαϊκό χάρτη και να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα να λειτουργήσει τμήμα του Πανεπιστημίου εδώ και από την άλλη τοποθετούν πινακίδες με περιεχόμενο, που εξυπηρετεί αποκλειστικά την επικοινωνιακή τους πολιτική» αναφέρει ο Δήμος.  

Καταγγέλλει μάλιστα ότι «επέλεξαν να τοποθετήσουν αυθαίρετα και χωρίς τις απαιτούμενες άδειες πινακίδες, οι οποίες παραπληροφορούν και προσβάλουν βάναυσα την νοημοσύνη των πολιτών».

Καλεί τη διοίκηση (την πρυτανική αρχή λογικά…) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, «να προβεί άμεσα στην απομάκρυνση των εν λόγω πινακίδων, διαφορετικά ο Δήμος θα ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες».  

Στην Ηγουμενίτσα πάντως το ένα πανεπιστημιακό τμήμα της πόλης συνεχίζει να λειτουργεί και έχει ακόμα φοιτητές, οπότε συνίσταται πανεπιστημιακός χώρος εκεί. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back