Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ο Δήμος δεν τελειώνει στα 5 χλμ. από το Δημαρχείο»

Εικόνα του άρθρου «Ο Δήμος δεν τελειώνει στα 5 χλμ. από το Δημαρχείο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2020, 13:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη διαφωνία της με τον τρόπο που η δημοτική αρχή Ζίτσας διαχειρίζεται τα δημοτικά ακίνητα εκφράζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο.

Η παράταξη θεωρεί ότι η δημοτική αρχή του Μιχάλη Πλιάκου υιοθετεί όχι μόνο μια «στεγνά επιχειρηματική» αλλά και μια «ελιτίστικη» προσέγγιση.

Καταρχήν, όπως σημειώνει, η δημοτική αρχή αποφάσισε να δημοπρατήσει την εκμίσθωση δύο αγροτεμαχίων-καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην Ελεούσα, 33 και 16 στρεμμάτων αντίστοιχα, διπλασιάζοντας την τιμή πρώτης προσφοράς, και παρά την εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου Ελεούσας να παραμείνει η ίδια τιμή πρώτης προσφοράς που ίσχυε για τον μέχρι πρότινος μισθωτή.

Η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» εκτιμά ότι τέτοιες κινήσεις κάθε άλλο παρά αποτελούν έμπρακτη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και αναφέρει ότι η απόφαση αυτή εκθέτει τη δημοτική αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο.

Ως ένα ακόμη παράδειγμα του τρόπου διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας εκ μέρους της δημοτικής αρχής φέρνει τη δημοπράτηση της εκμίσθωσης του καφενείου στο Πολύδωρο της Δημοτικής Ενότητας, με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς το ποσό των 85 ευρώ και με ετήσια προσαύξηση του ποσού που θα καταβάλει ο πλειοδότης.

«Με τέτοιες επιλογές, ειδικά αυτή τη χρονική συγκυρία που η εστίαση βουλιάζει σε όλη τη χώρα, σίγουρα οι διοικούντες τον Δήμο δεν θέλουν να λειτουργήσει καφενείο σε κανένα μικρό και απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας. Που για τα χωριά αυτά η λειτουργία δημοτικού καφενείου συνεπάγεται την ύπαρξη του ίδιου του χωριού. Η παράταξή μας πρότεινε ελάχιστο συμβολικό ποσό 50,00€ και χωρίς καμία προσαύξηση. Οι λιγοστοί κάτοικοι αυτών των χωριών του δήμου μας και όσοι επισκέπτονται τον τόπο τους έχουν και αυτοί δικαίωμα και απαίτηση να μην αντιμετωπίζονται τα χωριά τους ως δεύτερης κατηγορίας» τονίζει η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία».

Η παράταξη θέτει ζήτημα για την άνιση μεταχείριση των Δημοτικών Ενοτήτων, κάνοντας λόγο για «Δήμο δύο ταχυτήτων». «Όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα επιτρέψουμε ο Δήμος Ζίτσας να γίνει ο Δήμος των 5 χιλιομέτρων απόσταση από το Δημαρχείο και από εκεί και πέρα το χάος» τονίζει.

Υπενθυμίζει χαρακτηριστικά ότι τα έσοδα του Δήμου από τα υδροηλεκτρικά των Ευρυμενών και από το αιολικό πάρκο των Μολοσσών κατευθύνονται «με απόφαση της διοίκησης Πλιάκου σε έργα και παρεμβάσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό τους έξω από αυτές τις Δημοτικές Ενότητες ενώ θα έπρεπε η αναλογία να είναι εντελώς διαφορετική σύμφωνα και με όσα ορίζει η νομοθεσία για τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back