Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρόβλημα του παραβόλου των 3 ευρώ

Εικόνα του άρθρου Το πρόβλημα του παραβόλου των 3 ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2019, 11:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρόβλημα με τους υποψήφιους και υποψήφιες του ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή, έχει δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα σε υποψήφιους που (νόμιζαν ότι) κατέβαλαν κανονικά το απαιτούμενο παράβολο.

Ωστόσο, το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο, ουσιαστικά τους αφήνει εκτός διαδικασίας. Χτες, η κυβέρνηση απέρριψε σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα έθεσε η ΔΟΕ στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ το έθεσαν και βουλευτές Ιωαννίνων, της ΝΔ η Μαρία Κεφάλα και του ΣΥΡΙΖΑ, η Μερόπη Τζούφη.

Η τελευταία συνυπέγραψε την τροπολογία που προέβλεπε ότι οι υποψήφιοι-ες θα έμπαιναν κανονικά στη διαδικασία και εντός ενός μήνα από τη δημοσίευσή της, θα έπρεπε να πληρώσουν το σχετικό παράβολο (το οποίο είναι 3 ευρώ).

Ωστόσο, η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία. Η κα Τζούφη τονίζει σε σχετική δήλωση ότι «η κυβέρνηση επιδεικνύει πολιτική αναλγησία απέναντι σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και επιστήμονες, στερεί από τον πολύπαθο τομέα της ειδικής αγωγής απαραίτητο προσωπικό και δείχνει αδυναμία να διαχειριστεί τις εξελίξεις. Το υπουργείο Παιδείας αντί να υπερασπιστεί τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, νίπτει τας χείρας του και μεταθέτει τις ευθύνες είτε στο ΑΣΕΠ, είτε στην προηγούμενη κυβέρνηση».

Σε σχετική ενημέρωση προς αιρετούς, το ΑΣΕΠ έχει διαβεβαιώσει ότι όσα παράβολα κατατέθηκαν εντός του διμήνου από τις προθεσμίες θα γίνουν δεκτά, σε όσα έχει γίνει λάθος ο αριθμός, επίσης, θα γίνουν δεκτά. θα πρέπει όμως να κατατεθεί ένσταση (το παράβολο είναι... 20 ευρώ). Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back