ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«… ψάξε Μεσολόγγι, Μακρόνησο και Νοέμβρη»

Εικόνα του άρθρου «… ψάξε Μεσολόγγι, Μακρόνησο και Νοέμβρη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2018, 18:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κορυφώνονται το Σάββατο το απόγευμα στις 18.00 με την πορεία από τη Δομπόλη (το Εργατικό Κέντρο καλεί νωρίτερα, στις 17.00) οι εκδηλώσεις για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και οι φορείς έχουν ήδη στείλει τα μηνύματά τους:

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

«Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, γιατί συμβολίζει τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια». Σάββατο πρωί στις 11, το Πανεπιστήμιο θα καταθέσει στεφάνια στο μνημείο της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ» βρίσκεται χωμένη ως το λαιμό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Έχει κάθε λόγο να θέλει να σβήσει από τη μνήμη του λαού μας, τα βαμμένα με αίμα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου. Είναι η κυβέρνηση που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε μία απέραντη βάση του ΝΑΤΟ, που ξεπλένει ως σύγχρονο πλυντήριο καθημερινά το ρόλο του, το ρόλο των Αμερικάνικων κυβερνήσεων, των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών».  

Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

«Στο δρόμο του Νοέμβρη, λοιπόν, απέναντι στην απειλή για τη δημόσια εκπαίδευση, τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα που ορθώνει η πολιτική της αγοράς και της εργοδοσίας, των μνημονίων, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, όπως εφαρμόζεται και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα χνάρια των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Μαζί με τις μαχόμενες κοινωνικές δυνάμεις ενάντια στη φτώχεια, τη φοροληστεία και τις αναδιαρθρώσεις που φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στον εργαζόμενο λαό. Στον αγώνα ενάντια στον κίνδυνο που φέρνει κοντά μας η αμερικανατοϊκή ιμπεριαλιστική μηχανή του πολέμου, το φασισμό που σηκώνει κεφάλι, το ρατσισμό, το σκοταδισμό που απειλεί τους μαθητές μας (…) Κι αν δεν καταλαβαίνεις ψάξε Μεσολόγγι
Μακρόνησο και Νοέμβρη.Γ. Ζιόβας, ‘Μήνυμα’»

ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων

«Η επέτειος του Πολυτεχνείου, αναδεικνύει την ανάγκη της αφύπνισης, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, παντού, και του αγώνα για μια εθνική προσπάθεια που θα οδηγήσει στην οριστική αλλαγή της χώρας, θα προσφέρει όραμα και μαζί ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να πάμε όλοι μαζί στο μέλλον, ελπίδα και θέσεις εργασίας στους νέους, σεβασμό σε όσους εργάστηκαν για να καταστεί η χώρα μέλος των ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, και αξιοπρέπεια σε όλους».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Στη φετινή 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βαδίζουμε στο δρόμο της εξέγερσης της νεολαίας και των εργατών. Οργανώνουμε τους αγώνες μας, ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και την πολιτική ΕΕ-κεφαλαίου! Για να προασπίσουμε την ειρήνη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις σε Βαλκάνια, το Αιγαίο και Μέση Ανατολή, τους εθνικισμούς και τις πολεμικές απειλές! Ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή που σηκώνει κεφάλι σε όλη την Ευρώπη. 45 χρόνια μετά ο δρόμος του Νοέμβρη, ο επαναστατικός δρόμος της ανατροπής του καπιταλισμού είναι πιο επίκαιρος και ο μόνος ρεαλιστικός απέναντι σε αυτό το βάρβαρο σύστημα. να τα πάρουμε όλα πίσω! Όχι στην εκλογική αναμονή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back