Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σπ. Βασιλείου κατά ανισότητας

Εικόνα του άρθρου Σπ. Βασιλείου κατά ανισότητας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2019, 16:05
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την πεποίθηση ότι η παράταξη «Δύναμις Δημοτών» θα είναι πρώτη σε κάθε κοινότητα, ακόμα και μέσα στο Μέτσοβο, κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Μετσόβου Σπύρος Βασιλείου κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία, η οποία έγινε υπό βροχή, χτες το απόγευμα στο Μέτσοβο. «Η παράταξή μας, όλους αυτούς τους μήνες, έκανε τον πιο τίμιο και καθαρό αγώνα. Είμαστε η μοναδική παράταξη στο Δήμο Μετσόβου, η μοναδική το ξαναλέω, που όλες μας τις κινήσεις, όλες μας τις προτάσεις τις κάναμε και τις παρουσιάσαμε δημόσια» είπε αρχικά ο υποψήφιος δήμαρχος.

Ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε σε προεκλογικά «πισώπλατα χτυπήματα» που δέχτηκε από τους άλλους υποψήφιους δημάρχους, ενώ στο επίκεντρο της ομιλίας του έθεσε την κοινωνική ανισότητα. «Όταν βλέπουμε τη νυν δημοτική αρχή να μιλάει για ανάπτυξη και πλούτο, ενώ οικογένειες του Δήμου μας αγωνίζονται για να τα βγάλουν πέρα, αυτό τροφοδοτεί ένα βαθύ συναίσθημα αδικίας. Αυτή η ανισότητα αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον Δήμο μας. Μια ανισότητα που κάποτε ήταν ανεκτή, επειδή οι άνθρωποι δεν ήξεραν πόσο άνισα ήταν τα πράγματα, τώρα δεν γίνονται ανεκτά, επειδή ο καθένας έχει ένα κινητό τηλέφωνο για να δει πόσο άνισα είναι τα πράγματα», ανέφερε μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι η βασική αρχή του προγράμματος της «Δύναμις Δημοτών» είναι οι ίσες ευκαιρίες για όλους. 

«Για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε, πρέπει να δουλέψουμε με συγκεκριμένο σχέδιο, στοχευμένες δράσεις και σύγχρονες μεθόδους. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί από μόνος του, πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Δήμων και επιχειρήσεων. Οι παραγωγικοί φορείς πρέπει να παράγουν, αλλά ταυτόχρονα να δίνουν και αξία στο παραγόμενο προϊόν, με εξωστρέφεια και εξειδίκευση, έχοντας παράλληλα την πλήρη στήριξη των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Η διοίκηση ενός τέτοιου Δήμου, με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις πρέπει να γίνεται από ανθρώπους με γνώση και ικανότητες. Εμείς και γνωρίζουμε και μπορούμε» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back