Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Στον πάγο» τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Στον πάγο» τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/11/2019, 18:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι αναστολές όσων αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση συνεχίζονται από τη νυν. Αυτή τη φορά, σειρά πήραν τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με κυριότερο εξ αυτών το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, που είναι και μια μικρή έκπληξη.

Επίσης, αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η λειτουργεία του Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα, κάτι που ήταν αναμενόμενο, απλά «αφαιρεί» το βάρος από τη σύγκλητο των Ιωαννίνων, αλλά και του Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής στην Άρτα.

«Στόχος μας είναι να επανεξεταστεί η ανάγκη δημιουργίας τους συνολικά από τη νέα ενισχυμένη Ανεξάρτητη Αρχή, στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και μετά από την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Το ίδιο θα ισχύει και για οποιαδήποτε νέα τμήματα πρόκειται να ιδρυθούν στο μέλλον, αλλά και για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη εν συνόλω. Δεν είναι απλώς θέμα χρηστής και αποτελεσματικής διαχείρισης των οικονομικών πόρων της πολιτείας, αλλά πρωτίστως ευθύνη και χρέος απέναντι στους νέους και τις νέες που προσδοκούν πρόσβαση σε ποιοτικά δημόσια πανεπιστήμια και σε πτυχία με αντίκρισμα. Και παράλληλα μια ευκαιρία για να βελτιστοποιήσουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Σημειωτέον ότι τα τρία τμήματα δεν ήταν εν λειτουργία. Θα έπρεπε να ξεκινήσουν να λειτουργούν το αργότερο, το 2021.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back