Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στρατόπεδα: Όπως η Πρέβεζα, έτσι κι η Άρτα

Εικόνα του άρθρου Στρατόπεδα: Όπως η Πρέβεζα, έτσι κι η Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2019, 19:20
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την παραχώρηση του στρατοπέδου στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα, θα ακολουθηθεί και για το στρατόπεδο Παπακώστα στην Άρτα.

Πριν από λίγες ημέρες, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ανακοίνωσε συμφωνία με υπουργείο Άμυνας για την παραχώρηση 10 στρεμμάτων του στρατοπέδου Παπακώστα ώστε να γίνει η ανέγερση νέου διοικητηρίου για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. Σήμερα κιόλας, η οικονομική επιτροπή, σε συνεδρίασή της, ενέκρινε πίστωση για την αμοιβή ανεξάρτητου εκτιμητή, ο οποίος θα προχωρήσει στον υπολογισμό της μισθωτικής αξίας του ακινήτου, βάσει του θεσμού της επιφάνειας τμήματος.  

Η «επίμαχη» διαδικασία αποκαλείται εκχώρηση δικαιώματος επιφανείας. Αφορά παραχώρηση της χρήσης του στρατοπέδου για 49 έτη στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας έναντι ανταλλάγματος (εδαφονόμιο) που θα καταβληθεί σταδιακά στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Για την παραχώρηση της χρήσης του στρατοπέδου της Πρέβεζας, εμβαδού 34 στρεμμάτων, το αντάλλαγμα αυτό είχε οριστεί σε 1,5 εκατ. ευρώ με αποπληρωμή μέσα σε 35 χρόνια. Άγνωστο παραμένει για ποιο λόγο τα στρατόπεδα της Πρέβεζας και της Άρτας δεν παραχωρήθηκαν ή δεν παραχωρούνται δωρεάν.

Το στρατόπεδο Παπακώστα της Άρτας προορίζεται λοιπόν για το νέο διοικητήριο, αλλά ενδεχομένως και για άλλες δράσεις, πολιτιστικές και αθλητικές, όπως ήταν και το διαχρονικό αίτημα του Δήμου Αρταίων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back